LIGGER PÅ SYKEHUS: Ett av de seks barna som den overgrepssiktede nordmannen hadde på soverommet i denne tomannsboligen, ligger fremdeles på sykehus. Foto: Tore Meek / Scanpix
LIGGER PÅ SYKEHUS: Ett av de seks barna som den overgrepssiktede nordmannen hadde på soverommet i denne tomannsboligen, ligger fremdeles på sykehus. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer

Ett av Gambia-barna fortsatt på sykehus

Ett av de seks barna som den overgrepssiktede nordmannen hadde på soverommet da han ble pågrepet i Gambia, er fortsatt på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etterforskningen av saken blir ikke ferdig før barnet er utskrevet, og politiet har fått en rapport fra legen, sier informasjonssjef Suleyman Secka i gambisk politi til NTB. Han sier ikke noe om tilstanden eller barnets alder.

Dermed kan rettssaken mot den norske 45-åringen tidligst starte onsdag, fremholder Secka, som tror det blir rettssak i løpet av uken.

45-åringen fra Telemark ble pågrepet i slutten av desember, mistenkt for seksuelle overgrep mot barn. Da politiet oppsøkte mannen, hadde han seks mindreårige gutter på soverommet.

Advokat Sigurd Klomsæt, som siden 2002 har representert nordmannen, har flybilletter til landet tirsdag morgen. Klomsæt sa til NTB mandag formiddag at det ennå ikke er klart om han reiser til det vestafrikanske landet.

Nyttårsaften møtte mannen i retten i Gambias hovedstad Banjul, hvor han innrømmet overgrep mot mindreårige i Gambia. Han ble så fraktet til det beryktede Mile 2-fengselet like utenfor byen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer