Ett av seks barn har overvekt eller fedme

Stabilisert seg etter flere år med økning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ett av seks barn har overvekt eller fedme, viser Folkehelserapporten 2014. Forekomsten ser ut til å ha stabilisert seg etter flere år med økning.

Rapporten fra Folkehelseinstituttet viser også at en av fem ungdommer på ungdomsskolen er overvektige. På videregående skole er en av fire ungdommer overvektige.

I tillegg kommer det fram at en av fem voksne har fedme. På under 15 år har forekomsten av fedme blant menn mellom 30-69 år mer enn doblet seg med en økning fra 10 til 12 prosent. Blant kvinner har forekomsten økt fra 11 til 18 prosent.

Forekomsten av overvekt er 50 prosent høyere blant barn på landsbygda sammenlignet med barn i byer. Det samme mønsteret vises for andelen barn med bukfedme.

Det er også slik at andelen barn med overvekt er 30 prosent høyere blant barn av mødre med lav utdanning sammenlignet med barn av mødre med høy utdanning.

Folkehelserapporten kommer hvert fjerde år og en er en oppsummering av helsestatusen i Norge.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer