Ett barn blant de drepte

Syv turister funnet drept i Jemen.

PATRULJERER: Bildet viser soldater i Jemen som patruljerer i Saana-provinsen hvor de syv personene ble funnet drept mandag. FOTO:AFP PHOTO/ KHALED FAZAA
PATRULJERER: Bildet viser soldater i Jemen som patruljerer i Saana-provinsen hvor de syv personene ble funnet drept mandag. FOTO:AFP PHOTO/ KHALED FAZAAVis mer
PATRULJE: Soldater i Jemen patruljerer i Saada-provinsen hvor de syv personene ble funnet drept mandag. FOTO:AFP PHOTO/ KHALED FAZAA
PATRULJE: Soldater i Jemen patruljerer i Saada-provinsen hvor de syv personene ble funnet drept mandag. FOTO:AFP PHOTO/ KHALED FAZAAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no):Syv utenlandske arbeidere som søndag ble kidnappet av militante i Jemen, skal være funnet døde, rapporterer Yemen Post i følge CNN.

Til sammen var det en gruppe på ni personer som skal ha blitt kidnappet. Blant dem var det syv tyskere, en brite og en sør koreanske kvinnelig lærer.

Blant de tyske gislene var det tre barn, to sykepleiere, en ingeniør og hans kone, ifølge den jemenittiske statskanalen SABA news agency.

Alle de ni gjestearbeiderne skal ha jobbet ved et sykehus i Saada provinsen, hvor de ble bortført søndag.

I følge Yemen Post har myndighetene i landet bekreftet overfor avisa at syv av gislene skal ha blitt funnet døde mandag i et nabolag i Saada, en dag etter at shiamuslimske rebeller tok dem til fange. Det er foreløpig uklart hvem av de bortførte personene som er funnet drept. 

Blant de syv omkomne skal det likevel ha vært minst et barn, kan BBC melde på dette tidspunktet.

Bortføringene søndag var den siste i en rekke med kidnappinger av utenlandsarbeidere i Jemen det siste året. Alle de tidligere gislene har blitt frigitt uskadet, inkludert 24 medisinske arbeidere som ble kidnappet i forrige uke i Amran provinsen, skriver CNN.

Så langt har ingen påtatt seg ansvaret for angrepet.

Mer enn 200 personer med utenlandsk nasjonalitet har blitt kidnappet i Jemen de siste 15 årene, ofte mot løsepenger. Flesteparten har likevel blitt løslatt uskadet.

Ifølge jemenittiske myndigheter ble de ni personene bortført av en sjiamuslimsk ekstremistgruppe som kaller seg Abdulmalik al-Houti, melder NTB.