Ett brekk for mye for brillebanden?

KRISTIANSAND/VARHAUG (Dagbladet): Politiet kan stå foran gjennombrudd i etterforskningen av den såkalte brillebanden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld satt en polakk i 40-årene i lange avhør på Hå lensmannskontor etter innbruddstyveriet hos optiker Wiklund i Flekkefjord seint fredag kveld. Politiet tar i løpet av dagen stilling til om han skal løslates eller framstilles for varetektsfengsling. Etterforskningsleder, politibetjent Øystein Grytten, sier til Dagbladet at etterforskningen fortsetter med full tyngde i dag.

Innbruddet i Flekkefjord var det 13. raidet mot norske optikerforretninger. I Sverige mistenkes banden for å stå bak 30- 40 innbrudd og tyverier for flerfoldige millioner kroner. Østeuropeiske bander mistenkes for å stå bak de svært profesjonelle plyndringene.
Innbruddsstedet i Flekkefjord ble forseglet inntil tre etterforskere fra Kripos i går kom til sørlandsbyen for å sikre tekniske spor. Kripos har opprettet en egen etterforskningsgruppe i håp om å avsløre brillebanden.

- Vi har foreløpig ikke kommet særlig langt, verken i den taktiske eller tekniske etterforskningen, opplyser politibetjent Øystein Grytten.

En tilsynelatende bagatellmessig observasjon satte politiet på sporet da Flekkefjord-butikken ble robbet for andre gang på én måned. Politiet i Egersund hadde lagt merke til en polskregistrert hvit Fiat Ducato varebil som kom kjørende på riksvei 44 fra Flekkefjord på det aktuelle tidspunktet.

Bilen ble etterlyst og i går ettermiddag ble den funnet i nærheten av Varhaug på Jæren.

Sjåføren ble tatt i avhør på lensmannskontoret.