Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ett mål kostet oss 1,5 millioner kroner

En syvendeplass i stedet for en fjerdeplass ga 1,5 millioner mindre i TV-penger for Strømsgodset Fotball i fjor.

Gode på tall: Strømsgodset har gjort det solid økonomisk de to siste årene, men seriestarten i år har buttet litt. Her fra kampen mot Sogndal i april. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
Gode på tall: Strømsgodset har gjort det solid økonomisk de to siste årene, men seriestarten i år har buttet litt. Her fra kampen mot Sogndal i april. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: - Vi tapte 1,5 millioner på ett mål for lite i siste seriekamp mot Haugesund i fjor. Vi tapte også semifinalen i cupen med et mål (2-1-tap for Kongsvinger), sier daglig leder i Strømsgodset Fotball, Dag Lindseth Andersen til Finansavisen.

Sølv gav TV-millioner

Kampen mot Haugesund endte 1–1. Hadde Strømsgodset vunnet, hadde de endt på fjerdeplass i serien. I stedet ble det en syvendeplass, som ga 26 millioner i mediepenger – tre plasser høyere ville gitt 1,5 millioner mer.

Året før tok klubben sølv, hvilket ga 34 millioner kroner i TV-penger.

- Hva får det å si at det er Discovery og ikke TV 2 som har rettighetene i år?

- Det er ikke avklart, men fra Norsk Toppfotball som eier rettighetene, har vi fått budsjett om ikke så store endringer, sier han.

Solid økonomi

Strømsgodset har en imponerende økonomi til fotballklubb å være. I fjor var overskuddet på 5,8 millioner, og har en egenkapital på snaue 26 millioner. Men klubbøkonomien er sårbar.

- Vi er avhengige av spillersalg for å få det til å gå rundt. Vi har vært dyktige på å utvikle egne spillere, men det er litt risikobusiness, men det er vår driftsmodell, sier han.

Flere økonomisaker:

Det verste folk som er rike vet, er ikke å tape penger

Warren Buffett-favoritt på salg

Rødt på Wall Street

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!