Ett minutt fra døden

Ragnhild Haugen (63) reiste seg fra kjøkkenbordet og gikk ut for å vanne rosene pinseaften. Minuttet seinere braste et bilhjul med pigger inn gjennom kjøkkenvinduet og knuste alt på sin vei før det stoppet i vedkassa i stua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En skremmende opplevelse. Jeg fikk ikke reaksjonen før dagen etter, da det gikk opp for meg hvor ille det kunne gått, sier Ragnhild Haugen til Dagbladet.

Hakk etter glass

Det 15 kilo tunge hjulet har antakeligvis ramlet av en tilhenger som kjørte forbi på fylkesvei 553 mellom Akkerhaugen og Nordagutu i Sauherad kommune i Telemark. Veien ligger ti meter fra huset.

Hjulet smadret først en hagestol, spratt inn gjennom kjøkkenvinduet og rev ned blomster, radioen på kjøkkenbordet og gardinstanga, før det endte sin ferd i stua.

- Kjøleskapet har mange hakk etter glasset som singlet inn i kjøkkenet. Jeg kunne blitt drept, sier Ragnhild.

Må betale selv

Mannen Arne (65) var på besøk hos sønnen som bor 300 meter unna. Begge mannfolka fikk store øyne da de kom til og så hva som hadde skjedd.

- Folk burde sikre lasten sin bedre når de kjører med tilhenger. Hadde noen fortalt at dette skulle skje, hadde vi ikke trodd dem, sier ekteparet Haugen, som har vært gift i 40 år.

Ekteparet har ingen tro på at noen vil melde seg som eier av det løpske hjulet, og er forberedt på å betale egenandelen på hjemforsikringen selv. Foreløpig er vintervinduet satt på plass i påvente av reparasjon.

Forholdet er anmeldt til lensmannen.