Ett minutts stillhet for drept demonstrant

Drapet på den italienske demonstranten Carlo Giuliani (23) i Genova, ble i dag markert med ett minutts stillhet foran Utenriksdepartementet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 100 mennesker var møtt fram for å vise solidaritet med aksjonene i Genova, og protestere mot det tragiske som skjedde dagen før, da en av aksjonistene falt for politiets kuler.

- Vi kan ikke være bekjent av at mennesker blir skutt og drept av politiet i et demokratisk land, sier leder Nina Drange i Attac Norge til NTB.

Hun understreker at Attac ikke har noe til overs for den anarkistiske grupperingen Giuliani var medlem av.

- Vi tar avstand mot de få ytterliggående grupperingene som bruker vold i politisk markering. De ødelegger for oss andre, og det budskapet vi ønsker å få fram. Vår støttemarkering handler rett og slett om en person som er død fordi politiet skjøt ham, sier Drange.

Hovedtema for markeringen på 7. juniplassen foran Utenriksdepartementet i Oslo, var sletting av u-landsgjeld. Regjeringens løfter fra fredag, om å utvide gjeldssaneringsplanene, ble godt mottatt av demonstrantene.

- Det er absolutt et skritt i riktig retning. Flott at Norge går foran som et godt eksempel. Men det er langt igjen, framholder Christoffer Klyve i Aksjon Slett U-landsgjelda (SLUG).

(NTB)

<B>STILLHET:</B> Attac-leder Nina Drange og 100 andre markerte gårsdagens tragiske hendelse i Genova med et minutts stillhet.