Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ett minutts stillhet på alle videregående skoler

De videregående skolene rundt om i landet holdt ett minutts stillhet kl. 13.00 i dag i forbindelse med begravelsen til Arve Beheim Karlsen i Luster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi må alle arbeide for å motvirke vold i alle deler av samfunnet, sa rektor Paul Jasper ved Oslo katedralskole over høytaleranlegget etter minnestunden.

Elevene i klasse 1 E avbrøt engelskundervisningen for å markere motstanden mot vold og mobbing.

- Vi har ikke slike problemer her, sa elevene etter minnestunden.

Problemstillingen er fremmed for elevene på den ærverdige Oslo katedralskole som samler elever fra 40 forskjellige ungdomsskoler rundt om i Oslo. I friminuttene kan 20 ulike morsmål høres i skolegården.

- Det er ikke vanskelig å ha utenlandsk opprinnelse her på skolen, hevdet flere elever i kor.

- Her avdramatiserer vi noe som er farlig med nærhet. Alle elevene kan finne andre elever som er like spesielle som dem selv, ble det sagt.

Inspektør Edvin Svela som underviste i engelsk, var enig i uttalelsene.

Undervisningen ble avbrutt for det ene minuttet etter at kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun oppfordret alle videregående skoler i Norge til å minnes det vonde som skjedde i Sogndal.

(NTB)

STILLE: Elevene i klasse 1E ved Oslo katedralskole holdt ett minutts stillhet da Arve Beheim Karlsen ble begravet klokka 13.