Døde:

Ett ord skapte furore

En 95 år gammel demenspasient døde etter at hun ble skutt av et elektrosjokkvåpen. En uttalelse fra politiet etter hendelsen får mange til å se rødt.

BLE SKUTT: 95-åringen ble skutt to ganger av politiets elektrosjokkvåpen og døde senere på sykehus. Foto: Privat.
BLE SKUTT: 95-åringen ble skutt to ganger av politiets elektrosjokkvåpen og døde senere på sykehus. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

Den 95 år gamle australieren Clare Nowland døde etter at hun ble skutt med elektrosjokkvåpen av australsk politi, noe som skapte sterke reaksjoner og internasjonale overskrifter.

Nå har en uttalelse fra det australske politiet nok en gang satt sinnene i kok.

«Det er tidspunkter hvor det er bedre å ikke si noe, og dette er en av dem», skriver en kvinne som respons på politiets uttalelse, som ble lagt ut på Facebook.

Mange holdt ikke tilbake i sinn kritikk av New South Wales politiets innlegg.

«Utrolig hjernedødt hykleri fra politiet», lyder en annen kommentar.

Ergrer

Slik lød uttalelsen som politiet kom med i etterkant av dødsfallet:

«Det er med stor sorg vi bekrefter at 95 år gamle Clare Nowland døde i Cooma i kveld. Mrs. Nowland gikk bort fredfullt på sykehuset rett etter kl. 19.00 i kveld, omgitt av familie og kjære som har bedt om privatliv i denne triste og vanskelige tiden».

«Våre tanker og kondolanser går til de som hadde lykken av å kjenne, elske og bli elsket av Mrs. Nowland i løpet av et liv preget av familie, godhet og fellesskap».

Og det er særlig ett ord som får folk til å reagere.

- Drit i det.

Nowland døde på sykehuset på onsdag, ei uke etter at en australsk politimann skjøt henne med et elektrosjokkvåpen.

Politiet ble tilkalt sykehjemmet 95-åringen bodde på, etter rapporter om at hun hadde fått tak i en biffkniv.

Nowland led av demens, og gikk med rullator. Politiet sa i etterkant av hendelsen at hun bevegde seg mot politiet i «sakte fart», noe som skulle få fatale konsekvenser.

Ifølge The Daily Telegraph skal den andre politibetjenten på stedet ha sagt til kollegaen sin at hun «kunne ta fra henne kniven».

- Nei, drit i det, skal politimannen ha sagt, før han fyrte av elektrosjokkvåpenet, ifølge avisa.

95-åringen ble truffet to ganger med elektrosjokkvåpenet, før hun falt og fikk et kraniebrudd. Hun ble fraktet til sykehus, der hun døde.

DØDE: 95-år gamle Clare Nowland gikk bort på onsdag, en uke etter politiet skøt henne med et elektrosjokkvåpen. Bildet er tatt i 2008. Foto: Australian Broadcasting Corp / AP / NTB.
DØDE: 95-år gamle Clare Nowland gikk bort på onsdag, en uke etter politiet skøt henne med et elektrosjokkvåpen. Bildet er tatt i 2008. Foto: Australian Broadcasting Corp / AP / NTB. Vis mer

Skaper reaksjoner

Det var ikke mulig å legge igjen kommentarer på innlegget, men det stoppet ikke hundrevis av australiere i å ta til internett for å hudflette politiet.

Det var spesielt en detalj, eller nærmere sagt ett ord, som satte sinnene deres i fyr og flamme.

«Ifølge NSW-politiet er det å bli truffet av elektrosjokkvåpen det samme som å gå bort fredfullt», lød en arg kommentar.

En annen australier kalte bruken av ordet «makaber», mens en annen sa at beskrivelsen var «absolutt motbydelig».

Den australske nyhetsnettsiden News.com forsøkte å komme i kontakt med New South Wales-politiet for en kommentar. Politiet forteller at de ikke kan kommentere saken, ettersom den fremdeles er under etterforskning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer