Ett steg nærmere riksrett for Rousseff

Et stort flertall i underhuset i Brasils nasjonalforsamling har stemt for at landets president Dilma Rousseff kan stilles for riksrett.

SPENNING: Store deler av Brasils befolkning fulgte med avstemningen om å stille landets president Dilma Rousseff for riksrett. Foto: EPA/LUIZ EDUARDO PEREZ
SPENNING: Store deler av Brasils befolkning fulgte med avstemningen om å stille landets president Dilma Rousseff for riksrett. Foto: EPA/LUIZ EDUARDO PEREZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rousseffs motstandere klarte å samle de nødvendige 342 stemmene - tilsvarende to tredeler - for at saken blir sendt videre til Senatet for endelig behandling.

Det var høy temperatur i forkant av den viktige avstemningen. Etter hvert som flere og flere av representantene i underhuset ga sine stemmer, ble det klart at det går mot en riksrettssak.

Da 400 stemmer var avgitt, erkjente Rousseffs arbeiderparti nederlag. Da hadde 297 stemt for riksrett, mens 103 stemte mot eller avsto fra å stemme.

- Kuppmakerne har vunnet her i underhuset, sa Jose Guimaraes, som er arbeiderpartiets leder i kammeret.

- Krigen ikke over Saken går nå videre til senatet, hvor den trolig vil bli behandlet i begynnelsen av mai. Også her er det krav om to tredels flertall.

- Presidentens regjering vedkjenner dette midlertidige nederlaget, men det betyr ikke at krigen er over. Kampen vil fortsette i gatene og i Senatet, sa Guimaraes.

Skjellsord fra begge sider og slagsmål markerte starten på møte i underhuset. Møtet startet med at folkevalgte fra begge leire kom med tilrop, og motstandere som dyttet hverandre på vei inn i salen. Deretter havnet flere representanter i basketak foran talerstolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer