HESTEPØLSE:  Slakterbutikken "Chez Maryse et Claude" i Marseille tilbyr sine egne hestepølser. Der vet kundene hva de får: cheval - hest.     FOTO: GERARD JULIEN, AFP/NTB Scanpix.
HESTEPØLSE: Slakterbutikken "Chez Maryse et Claude" i Marseille tilbyr sine egne hestepølser. Der vet kundene hva de får: cheval - hest. FOTO: GERARD JULIEN, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Ett tonn hesteburgere beslaglagt på ferieøyer

Var ikke merket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene på spanske Kanariøyene har beslaglagt ett tonn hamburgere som inneholdt hestekjøtt uten at det var angitt på pakningene.

De 7 000 burgerne skulle selges til restauranter og hoteller på øyene, som er populære reisemål for turister fra mange europeiske land.

- De er nå fjernet fra markedet og vil ikke bli spist av noen, sier Gustavo Matos, regional direktør for handel og forbrukssaker.

Foreløpig er det ikke kjent hvor mye hestekjøtt som er påvist i burgerne.

Også i Norge, Sverige, Storbritannia og flere andre europeiske land er det funnet hestekjøtt i matvarer som er merket som storfekjøtt.

Den europiske hestekjøttskandalen begynet å rulle 16. januar da DNA-testing av hamburgere i Irland avslørte umerket hestekjøtt.
(NTB-AFP/Dagbladet).