Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ett tonn sprengstoff sto ubevoktet utenfor Sarpsborg

Uten tilsyn i timesvis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To sekker med om lag 1000 kilo sprengstoff sto i natt hensatt ved Eidetunellen like utenfor Sarpsborg. Sprengstoffet har etter det Dagbladet.no kjenner til stått ubevoktet i timesvis. Det såkalte anolitte sprengstoffet er en blanding av ammoniumnitrat og diesel. Dette er det samme som ble brukt i Oklahoma-bomben som tok livet av 168 mennesker i Alfred P. Murrah-bygningen 19. april 1995.Kjente ikke til sprengstoffet

Sprengstoffet sto ubevoktet på en anleggsplass Mesta hadde ansvaret for, der det bygges en ny tunnel på 850 meter. Arbeidet ble påbegynt for to uker siden. 

Kommunikasjonsdirektør Grunde Fredriksen i Mesta var ikke klar over at sprengstoffet sto hensatt på anleggsplassen da Dagbladet.no i natt tok kontakt, men ser svært alvorlig på saken:

-Jeg har i mine tre og et halvt år i Mesta aldri opplevd noe lignende.
Vi kommer til å starte en granskning mandag morgen for å finne ut hvordan dette kunne skje. Saken er svært beklagelig. Det eneste som er viktig nå er å få kontroll over sprengstoffet, sier Frederiksen til Dagbladet.no.
Fredriksen bekrefter at sprengstoffet har stått uten tilsyn på anleggsplassen.

FarligIntetanende bilister på E6 utenfor Sarpsborg ville blitt sprengt i fillebiter dersom sprengstoffet hadde detonert, sier informerte kilder til Dagbladet.no. Etter det Dagbladet.no kjenner til dreier det seg om sprengkraft nok til å sprenge ut mer enn 400 kubikkmeter fast fjell. Mesta har nå sikret sprengstoffet og situasjonen er under kontroll.


Tips ossDet var på bakgrunn av tips til Dagbladets tipstelefon 24 00 00 00 denne saken ble avdekket. Etter det Dagbladet.no har kjennskap til er det slett ikke første gangen store mengder sprengstoff oppbevares uforsvarlig på anlegg og lagerplasser på forskjellige steder i landet. Har du kjennskap til lignende saker? Send SMS og MMS til 2400, mail oss på [email protected], eller ring Dagbladets tipstelefon 24 00 00 00

SPRENGSTOFF 2: Denne sekken, som inneholder 800 kilo sprengstoff, sto ubevoktet på en anleggsplass utenfor Sarpsborg. Foto: DAGBLADET-TIPSER
SPRENGSTOFF 2: Denne sekken, som inneholder 800 kilo sprengstoff, sto ubevoktet på en anleggsplass utenfor Sarpsborg. Foto: DAGBLADET-TIPSER Vis mer
image: Ett  tonn sprengstoff sto ubevoktet utenfor Sarpsborg
SPRENGSTOFF 1: På planet til denne lastebilen som sto parkert 30 meter unna, befant det seg en sekk med rundt 200 kilo sprengstoff.
OKLAHOMA-BOMBEN: Slik så Alfred P. Murray-bygningen ut etter eksplosjonen som drepte 168 mennesker i 1995.