Ettåring funnet død i barnehage

Politiet bekrefter tragedie i Halden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En ett år gammel jentebaby ble i ettermiddag funnet død i barnevognen sin i en barnehage i Halden. Barnet ble forsøkt gjenopplivet, og fløyet med luftambulanse til sykehuset i Fredrikstad. Ble bekreftet dødt ved ankomst til sykehuset.

- Jeg kan bekrefte at vi fikk meldingen kl 15.16 i dag om at en baby var funnet død i barnevognen sin, sier operasjonsleder Terje Lindahl ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Omstendighetene rundt dødsfallet er foreløpig uklart, og politiet er på dette tidspunktet sparsomelig med opplysninger. Politiet har foretatt åstedsundersøkelse i barnehagen.

Etter det Dagbladet erfarer tyder ingenting på at de er noen kriminelt ved saken.

Kirsten Mellingseter, som er koordinator for barnehagene i Halden kommune, opplyser i 16.30-tida at de akkurat har samlet kriseberedskapen.

- Utover det kan jeg ikke kommentere saken, sier Mellingseter til Dagbladet.

Barnehagen er eid av den private kjeden Trygge Barnehager. Daglig leder i kjeden og styreleder i barnehagen, Eli Sævareid, understreker at det er snakk om en tragisk hendelse.

- Dette er bare tragisk, og vi vil ikke spekulere i dødsårsak. Barnet skal obduseres, og da får vi slått fast dette, sier Sævareid til Dagbladet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.