Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ettåring og treåring kidnappet på Hadeland

Bortført av maskerte menn som brukte tåregass. Politiet etterlyser en blå svenskregistrert Saab.

 To jenter på ett og tre ble i dag kidnappet på Hadeland av ukjente gjerningspersoner. Her har politiet satt opp en veisperring langs riksvei 4. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
To jenter på ett og tre ble i dag kidnappet på Hadeland av ukjente gjerningspersoner. Her har politiet satt opp en veisperring langs riksvei 4. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon i saken? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet) To jenter på ett og tre år ble i formiddag kidnappet av to eller tre maskerte menn på Hadeland i Oppland. Det ble blant annet brukt bil og tåregass under bortføringen, som fant sted under et samvær med søskenparets mor i Brandbu.

Det var tilsyn fra barnevernet til stede under møtet, opplyser politiet. Ingen ble fysisk skadd.

- Dette anser vi som svært dramatisk, sier Pål Andersen, operasjonsleder ved Vestoppland politidistrikt, til Dagbladet.

- Men ingen av foreldrene er fra Brandbu; de er fra henholdsvis Vestoppland og Østfold - Brandbu ble valgt som treffsted fordi det er «nøytral grunn», sier han.

Faren skulle ikke være med på møtet.

Etterlyser blå Saab - Vi vet ikke hvem de to maskerte mennene var, sier operasjonslederen. Andersen opplyser at politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.25, og at de har lett siden da, blant annet med sperringer på flere grenseoverganger. Letingen har så langt ikke gitt resultat.

Politiet etterlyser nå en blå Saab som er registrert i Sverige med nummer BJS 169. Påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso ved Vestoppland politidistrikt ber folk være observante og holde utkikk etter bilen.

- De kan selvsagt ha byttet bil, men vi ønsker opplysninger fra folk som kan ha sett den blå Saaben, sier Fosso til Dagbladet, og understreker at det er de små jentenes ve og vel som er førsteprioritet.

Tror nær familie er innblandet - Har dere grunn til å tro at de er i fare?

- Vi tror nær familie er innblandet her, men metoden var så dramatisk at vi må få avklart situasjonen så fort som mulig, sier politiadvokaten.

- Tror dere barnas far var involvert i kidnappingen? Han var jo ikke til stede under det planlagte møtet.

- Vi holder alle muligheter åpne.

Etterlyst i Schengen Fosso opplyser at Saaben nå er etterlyst i hele Schengen-området, og at Vestoppland politidistrikt jobber på spreng med å samle inn informasjon, inkludert fra andre politidistrikt.

- Vi gjennomfører alle tiltak vi mener vi bør gjøre. Det betyr at vi varsler flyplasser, stenger grenser og følger opp alle relevante opplysninger. De barnevernansatte er selvfølgelig i sjokk og rystet, sier Petter Lied ved operasjonssentralen i Vestoppland politidistrikt.

Han bekrefter at mora er hos politiet og forklarer seg.

Saken oppdateres.