Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ettåring smittet av E-coli

Kommunelegen i Stranda ber foreldre passe på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et ett år gammelt barn fra Stranda i Møre og Romsdal er innlagt på St.

Olavs Hospital i Trondheim med E-colismitte, skriver Sunnmørsposten.

- Gutten ligger til intensiv behandling. Han har nyresvikt og tilstanden er alvorlig, men stabil, sier smittevernoverlege Andreas Radtke på St. Olavs Hospital til Dagbladet.no.

Barnet har symptomer på hemolytisk uremisk syndrom (HUS). Årsaken til sykdommen er infeksjon med en spesiell type E-colibakterier.

- Symptomene er diaré, ofte blodig diaré og redusert almenntilstand. Sykdommen opptrer sporadisk i Norge med 15-20 tilfeller i året. Komplikasjoner er sjelden, sier kommunelege Hans Christian Paulsen til Sunnmørsposten.

kommunens hjemmesider ber han foreldre være observante og passe på barna, og oppsøke lege hvis barna har dårlig almenntilstand og diaré.

Kilden for smitten er ikke kjent. Kommunelegen samarbeider med Mattilsynet og Folkehelseinstituttet for å finne kilden. St. Olavs Hospital har ikke fått melding om at andre barn har liknende smitte.