Ettåring spiste hasj på butikken

Lille Maiken Sofie måtte på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Turen på butikken endte med besøk på legevakta for familien Rusthen fra Løten, skriver Hamar Arbeiderblad. Pappa Morten var i ferd med å betale i kassa da lille Maiken Sofie ble utålmodig og fikk lov til å leke på gulvet.

Så puttet vesla noe i munnen.

- Jeg hørte en eldre dame som sa: «Neimen så heldig du er da, som har fått lakris!»

Luktet på klumpen 

Pappa oppdaget raskt at jenta hans satt med en mørk klump i munnen. Og det var slett ikke lakris Maiken hadde funnet. Faren fikk fjernet klumpen fra munnen til ettåringen.

Deler av klumpen var pakket i plast. Da Rusthen luktet på klumpen, våknet mistanken.

- Jeg fikk fort mistanke om at det var hasj, sier barnefaren, som blant annet har luktet på hasj som en del av opplæringen han fikk i Forsvaret.

Dermed bar det av gårde til legekontoret og deretter til sykehus på Elverum. Ettåringen måtte ta urinprøve, og legene studerte pupillene hennes for å se etter tegn på hasjrus. Maiken Sofie måtte ligge på sykehus i syv timer. Pupillene endret seg i løpet av oppholdet, og reaksjonsevnen ble bedre etter hvert som timene gikk.

Ifølge Giftinformasjonssentralen kan barn i verste fall falle i koma eller få problemer med å puste. Lille Maiken Sofie har imidlertid sluppet unna uten skader.

- Jeg hadde aldri trodd at noe slikt kunne skje her i Løten, sier pappa Morten til lokalavisa.