Sykdomsutbruddet på Askøy

Ettåringen obdusert fredag

Skulle egentlig skje over pinsehelga.

FLERE HUNDRE SYKE: Flere hundre personer fra Askøy har de siste dagene oppsøkt legevakta med symptomer på bakterieinfeksjon. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FLERE HUNDRE SYKE: Flere hundre personer fra Askøy har de siste dagene oppsøkt legevakta med symptomer på bakterieinfeksjon. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Vest politidistrikt har besluttet å framskynde obduksjonen av den ettårige gutten fra Askøy som døde tidligere denne uka. Opprinnelig skulle han obduseres over pinsehelga.

- Jeg har bedt politiet framskynde obduksjonen fordi sakens karakter og alvor tilsier det, sier politiadvokat Cathrine Krohn til Dagbladet.

E.coli funnet

Guttens dødsfall skjer samtidig som flere hundre personer på Askøy har blitt syke, og E.coli-bakterier er funnet i et vannreservoar i kommunen. Før dødsårsaken er brakt på det rene, vet man ikke om det er en sammenheng mellom det infiserte drikkevannet og dødsfallet.

- Jeg vurderer det slik at vi bør finne ut av dødsårsaken så fort som mulig, sier Krohn.

Obduksjonen skjer ved Gades institutt i Bergen. Resultatene ventes en gang i neste uke.

27 innlagt siste døgn

Det var Bergens Tidende som først meldte om den framskyndede obduksjonen. Ifølge avisa har 27 personer vært innlagt på Haukeland sykehus det siste døgnet med symptomer på drikkevannsforgiftning, ti av dem er barn.

Krohn opplyser at vannforgiftningssaken nå etterforskes av politidistriktet, med tanke på å finne ut om noe straffbart har skjedd.

Prøver fra noen av de innlagte pasientene viser at de er smittet av bakterien Campylobacter, som også gir mageproblemer. Denne bakterien er foreløpig ikke funnet i vannreservoarene på Askøy.