ÅSTEDET: Huset på Kolbotn der den drepte 32-årige kvinnen bodde sammen med sin nå drapssiktede samboer (36) og sin ettårige sønn, er avsperret mens etterforskningen pågår. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
ÅSTEDET: Huset på Kolbotn der den drepte 32-årige kvinnen bodde sammen med sin nå drapssiktede samboer (36) og sin ettårige sønn, er avsperret mens etterforskningen pågår. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADETVis mer

Ettåringen plassert hos avlastningsfamilie

Etter møte med barnevernet i dag. Men mormoren får sannsynligvis omsorgen for gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Camilla Samira Olsens mor vil sannsynligvis overta den permanente omsorgen for den drepte kvinnens ettårige sønn. Men inntil videre bor den lille gutten hos en avlastningsfamilie. Det er klart etter et møte med barnevernet i dag.

- Guttens mormor har mye å gjøre og tenke på nå. Derfor har hun, i samråd med barnevernet, samtykket i at han den nærmeste framtida bor hos en familie alle parter har full tillit til, opplyser mormorens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

Hjem i går Ettåringen og mormoren kom tilbake til Norge i går, etter at mormoren reiste til Sør-Polen for å hente ham i kjølvannet av pågripelsen av barnets far og Camillas samboer, som er siktet for drap og kidnapping.

Advokat Larsen forteller at gutten har god og jevnlig kontakt med så vel mormoren som besteforeldrene på farssida.

Den siktede 36-åringens foreldre, også de bosatt i Norge, var ikke til stede på møtet i dag. Dagbladet har tidligere skrevet at det ikke eksisterer noe juridisk hinder for at de får omsorgen for ettåringen. Larsen understreker imidlertid at de ikke har krevd permanent omsorg for barnebarnet.

- Jeg har ikke inntrykk av at det ligger an til noen konflikt om omsorgen, de og mormoren har hatt god dialog, sier hun.

Advokaten vil ikke spesifisere hvem avlastningsfamilien er - men avviser at de er fra guttens farsside.

Liket av den drepte 32-årigen ble i dag frigitt fra Rettsmedisinsk institutt etter obduksjon. Dermed kan begravelsestidspunktet snart fastsettes.

Ikke avhørt Imens sitter den 36-årige samboeren med fransk statsborgerskap fortsatt i arresten i den sørpolske byen Nowy Sacz, i påvente av utlevering til Norge. Derfor har norsk politi ennå ikke fått avhørt ham.

- Det er mye formelt som skal på plass før han formelt kan bli utlevert, og det kan ta noe tid. Drøyer det veldig lenge, kan det bli aktuelt å dra til Polen og avhøre ham der, sier Lars Østby, politiadvokat ved Follo politidistrikt, til Dagbladet.

Inntil avhøret har skjedd, vil politiet ikke kommentere detaljer ved etterforskningen eller åstedet.

- Vi frykter det kan påvirke etterforskningen, sier Østby.

Han understreker at saken er fullt prioritert, på så vel teknisk som taktisk plan.

DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble funnet knivdrept av sin mor - som nå sannsynligvis overtar omsorgen for den ettårige sønnen. Foto: PRIVAT
DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble funnet knivdrept av sin mor - som nå sannsynligvis overtar omsorgen for den ettårige sønnen. Foto: PRIVAT Vis mer