Etter 15 år er det slutt for MSN Messenger

Nå må alle brukerne over på Skype.

NÅ ER DET SLUTT:  Hvis du prøver å logge inn på den gode, gamle MSN Messenger nå, får du beskjed om å installere en nyere versjon av programmet, som er Skype. Foto: Skjermdump
NÅ ER DET SLUTT: Hvis du prøver å logge inn på den gode, gamle MSN Messenger nå, får du beskjed om å installere en nyere versjon av programmet, som er Skype. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til i dag, da oktober gikk over i november, var det slutt for den en gang populære chattetjenesten MSN Messenger - for godt.

Microsoft kunngjorde allerede i fjor at alle brukerne må over på Skype, og nå er den gamle chatten stengt.

Stor, større, størst Messenger ble lansert i 1999, som en utfordrer til ICQ og AOLs Instant Messenger (AIM), og var en del av sosiale medier lenge før Facebook, Myspace og Twitter kom på banen. Med både statusoppdateringer, smilefjes, video-samtaler og spill - ble MSN en av de mest populære chatteprogrammene i sin tid.

I senere tid har MSN byttet navn til Windows Live Messenger, men da Windows kjøpte opp Skype i 2011, var MSNs skjebne avgjort.

Skype tar over Skype lansert i 2003 av svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis, og nå må alle MSN-brukerne over dit. Også Ebay og Silver Lake Partners prøvde å integrere Skype i sine tjenester, men lyktes ikke på samme måte som Windows har gjort. Kineserne var de siste til å miste tilgangen til MSN.

MSN kan derfor ikke kjøres i Windows lenger, i utgangspunktet. Brukere får beskjed om at de må installere Skype, for å fortsette. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer