Etter 15 år er det slutt for MSN Messenger

Nå må alle brukerne over på Skype.

NÅ ER DET SLUTT:  Hvis du prøver å logge inn på den gode, gamle MSN Messenger nå, får du beskjed om å installere en nyere versjon av programmet, som er Skype. Foto: Skjermdump
NÅ ER DET SLUTT: Hvis du prøver å logge inn på den gode, gamle MSN Messenger nå, får du beskjed om å installere en nyere versjon av programmet, som er Skype. Foto: SkjermdumpVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til i dag, da oktober gikk over i november, var det slutt for den en gang populære chattetjenesten MSN Messenger - for godt.

Microsoft kunngjorde allerede i fjor at alle brukerne må over på Skype, og nå er den gamle chatten stengt.

Stor, større, størst Messenger ble lansert i 1999, som en utfordrer til ICQ og AOLs Instant Messenger (AIM), og var en del av sosiale medier lenge før Facebook, Myspace og Twitter kom på banen. Med både statusoppdateringer, smilefjes, video-samtaler og spill - ble MSN en av de mest populære chatteprogrammene i sin tid.

I senere tid har MSN byttet navn til Windows Live Messenger, men da Windows kjøpte opp Skype i 2011, var MSNs skjebne avgjort.

Skype tar over Skype lansert i 2003 av svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis, og nå må alle MSN-brukerne over dit. Også Ebay og Silver Lake Partners prøvde å integrere Skype i sine tjenester, men lyktes ikke på samme måte som Windows har gjort. Kineserne var de siste til å miste tilgangen til MSN.

MSN kan derfor ikke kjøres i Windows lenger, i utgangspunktet. Brukere får beskjed om at de må installere Skype, for å fortsette. 

En nostalgisk slutt.