Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter 16 måneders behandling kom Sophia til verden - dette er morens kjærlighetserklæring

- Jeg ville vise hvor mye hun betyr for meg, sier mor Angela (41) etter prøverørsbehandlingen.

 OMKRANSET AV SPRØYTER OG FLAKONGER:  Bildet av lille Sophia (da 2 måneder gammel) går nå verden over. Barnet er blitt et symbol på den prosessen mange må igjennom når de tar i bruk prøverørsbehandling. Foto: Privat
OMKRANSET AV SPRØYTER OG FLAKONGER: Bildet av lille Sophia (da 2 måneder gammel) går nå verden over. Barnet er blitt et symbol på den prosessen mange må igjennom når de tar i bruk prøverørsbehandling. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvert år fødes det tusenvis av barn som et resultat av befruktning utenfor kroppen.

Likevel er ikke prøverørsbehandlingen noen dans på roser for alle håpefulle foreldre der ute.

Det fikk amerikanske Angela fra St. Louis erfare da hun oppsøkte Sher-instituttet for å bli mor, der hun brukte et og halvt år i behandlingsstolen, skriver ABC News.

- Det var en emosjonell berg- og dalbane. Den første gangen jeg forsøkte hadde jeg virkelig troen på at det skulle gå, men jeg kom raskt ned på jorden. Fem runder med behandling etter kunne jeg ikke vært mer glad for at jeg gjorde det, sier hun, som for sin nystiftede families skyld ikke ønsker å bli nevnt med fullt navn, til Dagbladet om behandlingen.

Nå sprer nyheten om den lenge etterlengtede fødselen seg.

Årsaken er et bilde som moren selv tok for to måneder, der barnet er omkranset av sprøytene som ledet fram til hennes fødsel.

- Rundt 60 prosent av sprøytene på bildet ble brukt i behandlingen. Jeg ønsket å vise datteren min Sophia hvor mye hun betyr for meg, sier Angela.

Angela sier at det i utgangspunktet var et bilde ment til å ha hjemme på veggen, men at instituttet ringte når de fikk høre om bildet.

Nå kan hun og familien lese sin egen historie i verdens nettaviser.

- Det er veldig morsomt og overraskende. Likevel er det viktigste for meg det faktumet at Sophia har kommet til verden. Hun er nå fire måneder gammel og er sunn og frisk. Hun gjør meg glad selv når hun skriker og mine foreldre er lykkelige over at de nå har fått et barnebarn, sier hun i telefonen mens hun holder datteren over skulderen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!