Etter å ha herjet med Sør-Norge er ekstremværet Nina over

Det melder Meteorologisk institutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ekstremværet Nina som lørdag har herjet over store deler av Sør-Norge, anses nå for over, melder Meteorologisk institutt.

Etter å ha feid inn over Vestlandet med orkans styrke lørdag ettermiddag og kveld, har vinden minket så mye i hele landet at Meteorologisk institutt i 1.30-tiden natt til søndag fastslo at ekstremværet er over for denne gang.

Flere steder på Østlandet, Sørlandet og særlig Vestlandet meldes det fortsatt om opp mot full storm, men vinden er avtakende, og den skal minke videre utover natten. Fortsatt vil det blåse liten storm i fjellet sør for Finse første del av søndagen.

Under grensen Stormsenteret hadde natt til søndag delt seg i to, med én del over Midt-Sverige, og den andre delen liggende i ro utenfor kysten av Møre og Romsdal.

I Østfold hadde vinden minket til stiv kuling på kysten, mens det var sterk kuling i Vestfold på den andre siden av fjorden.

I både Buskerud, Telemark og Aust-Agder meldes det fortsatt om kraftige vindkast og storm utsatte steder i fjellet, men dette er uansett under grensen for ekstremvær.

I Vest-Agder hadde vinden minket til sterk kuling på kysten i 1.30-tiden, men det var fortsatt full storm på Lindesnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.