Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter å ha herjet med Sør-Norge er ekstremværet Nina over

Det melder Meteorologisk institutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremværet Nina som lørdag har herjet over store deler av Sør-Norge, anses nå for over, melder Meteorologisk institutt.

Etter å ha feid inn over Vestlandet med orkans styrke lørdag ettermiddag og kveld, har vinden minket så mye i hele landet at Meteorologisk institutt i 1.30-tiden natt til søndag fastslo at ekstremværet er over for denne gang.

Flere steder på Østlandet, Sørlandet og særlig Vestlandet meldes det fortsatt om opp mot full storm, men vinden er avtakende, og den skal minke videre utover natten. Fortsatt vil det blåse liten storm i fjellet sør for Finse første del av søndagen.

Under grensen Stormsenteret hadde natt til søndag delt seg i to, med én del over Midt-Sverige, og den andre delen liggende i ro utenfor kysten av Møre og Romsdal.

I Østfold hadde vinden minket til stiv kuling på kysten, mens det var sterk kuling i Vestfold på den andre siden av fjorden.

I både Buskerud, Telemark og Aust-Agder meldes det fortsatt om kraftige vindkast og storm utsatte steder i fjellet, men dette er uansett under grensen for ekstremvær.

I Vest-Agder hadde vinden minket til sterk kuling på kysten i 1.30-tiden, men det var fortsatt full storm på Lindesnes.

Storm i vest Selv om uværet ikke lenger regnes som ekstremt, var det fortsatt ikke helt vindstille i verken Rogaland, Hordaland eller Sogn og Fjordane natt til søndag, med nordvestlig liten og til dels full storm i alle fylkene.

Men over alt meldes det nå at vinden er i ferd med å avta. I vestlandsfylkene vil vinden minke til sterk kuling utover natten. Søndag kveld er det bare frisk bris igjen av ekstremværet Nina.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.