<strong>FRIKJENT:</strong> En 21 år gammel mann ble frikjent for anklagene om voldtekt etter at juryen fikk høre tekstmeldingene den fornærmede hadde sendt til en venn. Foto: Bristol Filer / Wikimedia Commons
FRIKJENT: En 21 år gammel mann ble frikjent for anklagene om voldtekt etter at juryen fikk høre tekstmeldingene den fornærmede hadde sendt til en venn. Foto: Bristol Filer / Wikimedia Commons Vis mer

Etter å ha hørt meldingene brukte juryen bare to timer på å felle voldtektsdommen, og det brøt ut jubel i rettssalen

«Jeg ble bare voldtatt. Ta det med ro!»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 21 år gammel mann ble denne uka frikjent for voldtekt i Minshull Street Crown Court i Manchester.

Juryen brukte bare litt i overkant av to timer på å ta avgjørelsen, og tilskuerne på galleriet i rettssalen brøt ifølge The Independent ut i jubel da kjennelsen ble kjent.

Bakgrunnen for frifinnelsen var en serie meldinger som den fornærmede hadde sendt til sine venner.

I en bakgate

21-åringen, og den nå 20 år gamle jenta som anmeldte ham, møttes på en bar i Bury utenfor Manchester i juni 2015.

Begge var berusede, og ifølge kvinnen voldtok 21-åringen henne i en bakgate i nærheten. Hun hevdet også at mannen etter voldtekten skal ha kastet en femtilapp på henne og sagt: «Dra hjem».

21-åringen hadde en annen forklaring, og sa at han tolket det dithen at hun også ville ha sex.

- Vi begynte å snakke, og jeg kjøpte noen drinker til oss. Deretter sa jeg: «Vil du være med ut og ha sex?». Hun sa ja, og gikk med en gang. Jeg tolket det som et tegn på at hun også ville det, forteller han.

Han forteller videre at hun flørtet med ham, og at det å ha sex med noen han nettopp har møtt, ikke er noe han har for vane å gjøre.

Meldinger

Den 20 år gamle jenta anmeldte ikke hendelsen med en gang, men først et snaut år senere etter å ha møtt på 21-åringen i en annen bar.

Retten fikk også høre en rekke meldinger som hun hadde sendt til en venn om hendelsen og det at hun nå ville anmelde forholdet.

«Hahahaha. Moren min vet. Hun begynte å gråte. Hun vil holde meg i hånda og gå gjennom dette med meg. Jeg ble bare voldtatt. Ta det med ro!»

Og:

«Jeg skal ringe politiet i morgen. Moren min vil være med, så jeg kommer til å spørre om jeg kan gjøre dette mens hun er på ferie. Det kommer til å bli gøy!»

Falske anklager

The Independent viser til statistikk som tilsier at et sted mellom tre og tolv prosent av alle voldtektsanklager i England er falske.

Samtidig er det bare omlag 15 prosent av de 60 000 kvinnene som årlig mottar hjelp på støttesentrene for voldtekt som faktisk anmelder forholdene.

Så langt i år har NTB omtalt tre norske saker der en kvinne har blitt siktet for falsk forklaring i en voldtektssak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer