Etter å ha utfordret Quisling personlig, havnet Odd Nansen i tyskernes konsentrasjonsleirer

Slåss mot nazisme, undertrykkelse - og menneskelige svakheter. Les historien om Fridtjof Nansens sønn - den ukjente helten.

MINNES FAREN: Odd Nansen reiste personlig til Praha for å redde jødiske flyktninger, rett for snuten på det tyske Gestapo. Her viser Marit Greve fram et bilde av faren.
MINNES FAREN: Odd Nansen reiste personlig til Praha for å redde jødiske flyktninger, rett for snuten på det tyske Gestapo. Her viser Marit Greve fram et bilde av faren. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredsprisvinner og polfarer Fridtjof Nansens sønn ble arkitekt og - som sin far - en glødende forkjemper for menneskerettighetene. Anne Ellingsen (49) har skrevet boka om det dramatiske livet hans.

- Han har gått i glemmeboka vår, slår hun fast overfor Dagbladet: - Odd Nansen var en gedigen humanist, som satte inn navnet sitt i kampen mot urett - og fikk betale for det med år i tyske konsentrasjonsleirer.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer