Etter å ha utfordret Quisling personlig, havnet Odd Nansen i tyskernes konsentrasjonsleirer

Slåss mot nazisme, undertrykkelse - og menneskelige svakheter. Les historien om Fridtjof Nansens sønn - den ukjente helten.

MINNES FAREN: Odd Nansen reiste personlig til Praha for å redde jødiske flyktninger, rett for snuten på det tyske Gestapo. Her viser Marit Greve fram et bilde av faren.
MINNES FAREN: Odd Nansen reiste personlig til Praha for å redde jødiske flyktninger, rett for snuten på det tyske Gestapo. Her viser Marit Greve fram et bilde av faren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredsprisvinner og polfarer Fridtjof Nansens sønn ble arkitekt og - som sin far - en glødende forkjemper for menneskerettighetene. Anne Ellingsen (49) har skrevet boka om det dramatiske livet hans.

- Han har gått i glemmeboka vår, slår hun fast overfor Dagbladet: - Odd Nansen var en gedigen humanist, som satte inn navnet sitt i kampen mot urett - og fikk betale for det med år i tyske konsentrasjonsleirer.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer