Etter å ha utfordret Quisling personlig, havnet Odd Nansen i tyskernes konsentrasjonsleirer

Slåss mot nazisme, undertrykkelse - og menneskelige svakheter. Les historien om Fridtjof Nansens sønn - den ukjente helten.

MINNES FAREN: Odd Nansen reiste personlig til Praha for å redde jødiske flyktninger, rett for snuten på det tyske Gestapo. Her viser Marit Greve fram et bilde av faren.
MINNES FAREN: Odd Nansen reiste personlig til Praha for å redde jødiske flyktninger, rett for snuten på det tyske Gestapo. Her viser Marit Greve fram et bilde av faren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredsprisvinner og polfarer Fridtjof Nansens sønn ble arkitekt og - som sin far - en glødende forkjemper for menneskerettighetene. Anne Ellingsen (49) har skrevet boka om det dramatiske livet hans.

- Han har gått i glemmeboka vår, slår hun fast overfor Dagbladet: - Odd Nansen var en gedigen humanist, som satte inn navnet sitt i kampen mot urett - og fikk betale for det med år i tyske konsentrasjonsleirer.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer