GÅR FRA ÅSTEDET: Her går den 19 år gamle mistenkte gjerningsmannen fra skolen, etter at han knivstakk en 16 år gammel jente. Mannen er siktet for forsøk på forsettlig drap. Jenta er alvorlig skadd. Foto: Mathias
GÅR FRA ÅSTEDET: Her går den 19 år gamle mistenkte gjerningsmannen fra skolen, etter at han knivstakk en 16 år gammel jente. Mannen er siktet for forsøk på forsettlig drap. Jenta er alvorlig skadd. Foto: MathiasVis mer

Knivstikking i Lier

Etter at disse bildene ble tatt, ble den mistenkte gjerningsmannen (19) pågrepet

Mathias (18) gikk etter den siktede for å ta bilder av ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 16 år gammel jente ble alvorlig skadd da en mann (19) skal ha knivstukket henne flere steder på overkroppen på St. Hallvard videregående skole i Lier mandag formiddag.

En elev på skolen, Mathias (18), satt i klasserommet da jenta og den mistenkte gjerningsmannen skal ha begynt å krangle i korridoren utenfor. Seinere knivstakk mannen jenta.

Den mistenkte gjerningsmannen er siktet for forsøk på forsettlig drap.

LØPER: Her løper den mistenkte gjerningsmannen fra skolen der han knivstakk en 16 år gammel jente. Foto: Mathias
LØPER: Her løper den mistenkte gjerningsmannen fra skolen der han knivstakk en 16 år gammel jente. Foto: Mathias Vis mer

Løp ut av vinduet

- Da noen så en kniv, løp alle ut av vinduet. Seinere løp vi opp til resepsjonen for å varsle dem som jobber der, sier Mathias.

Da han kom opp til resepsjonen, forteller han at han så den mistenkte gjerningsmannen.

Mathias forteller at en ansatt ved skolen skal ha holdt tak i 19-åringen, men at han kom seg løs og løp ut av skolen.

Mathias forteller at en ansatt på skolen ba ham og andre medelever gå etter den siktede 19-åringen og ta bilder av ham.

- Det var for å vise politiet, sier Mathias, som klokka 15 var ferdig med et to timer langt avhør med politiet.

Bildene sendte han til noen venner på en chat-gruppe på Facebook. Bildene ble raskt spredt videre til flere og da Dagbladet var ved den videregående skolen mandag ettermiddag, var det mange som fortalte at de hadde sett dem.

Hjalp politiet

Politiet bekrefter over VG, som først omtale saken, at bildene hjalp dem med å finne den mistenkte gjerningsmannen.

- Det stemmer at det var et vitne som pekte ut hvilken retning den mistenkte gjerningsmannen flyktet. Det var viktig for vår mulighet til å komme i gang med vårt hundesøk, sier innsatsleder Arne Guddal.

19-åringen ble pågrepet om lag 20 minutter etter at politiet fikk melding om hendelsen. Den mistenkte gjerningsmannen ble funnet av en politihund, 500 meter unna skolen.

Mathias forteller til Dagbladet at han opplevde hendelsen som kaotisk.

- Det var mye adrenalin i kroppen, men nå har jeg det bra. Jeg så at mannen utførte noen slag mot jenta, men så ikke selve knivstikkingen, sier Mathias.