Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter at en reklame viste nakenbilde av Trumps kone, truer han med å avsløre kona til Cruz

- Det meste av det Donald Trump sier, har ikke noe grunnlag i virkeligheten

TRUSLER: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump truer med å avsløre hemmeligheter om motkandidatens kone etter at en reklame brukte et nakenbilde av hans egen kone Melania. Foto: Craig Rubadoux/Florida Today via USA TODAY NETWORK
TRUSLER: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump truer med å avsløre hemmeligheter om motkandidatens kone etter at en reklame brukte et nakenbilde av hans egen kone Melania. Foto: Craig Rubadoux/Florida Today via USA TODAY NETWORK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Den amerikanske presidentvalgkampen beveger seg stadig inn på nye områder. Mens velgerne gikk til stemmeurnene i Arizona og Utah tirsdag kveld, brukte favoritten til å bli republikanernes presidentkandidat, eiendomsmogul og kjendisriking Donald Trump, tida på Twitter til å true kona til den andre kandidaten Ted Cruz.

- Løgneren Ted Cruz brukte nettopp et bilde av Melania fra en fotoshoot med GQ i en reklame. Vær forsiktig, løgner Cruz, ellers vil jeg avsløre hemmeligheter om din kone! skrev Trump på Twitter uten å utdype ytterligere.

Rettet mot mormonere Den åpenbare trusselen fra den svært kontroversielle politikeren kom trolig etter at en anti-Trump super PAC kalt Make America Awesome sendte ut en reklame på Facebook rettet mot konservative mormonere, som utgjør en stor del av velgerne i Utah.

Organisasjonen er lovforpliktet til ikke å ha noen forbindelser til valgkamporganisasjonen til Texas-senator Ted Cruz. I reklamen brukes et gammelt nakenbilde av Trumps kone, Melania, som opprinnelig ble tatt i forbindelse med en magasinartikkel i GQ for mange år siden.

SLÅR TILBAKE: Den republikanske presidentkandidaten Ted Cruz kaller Trump en feiging etter at han truet kona hans, Heidi. Foto: Photo by David T. Foster III/Charlotte Observer/TNS
SLÅR TILBAKE: Den republikanske presidentkandidaten Ted Cruz kaller Trump en feiging etter at han truet kona hans, Heidi. Foto: Photo by David T. Foster III/Charlotte Observer/TNS Vis mer

Trusselen førte raskt til et opphetet svar fra Cruz på Twitter.

- Bildet av kona di er ikke fra oss. Donald, hvis du angriper Heidi, er du en større feiging enn jeg trodde. #classless, skriver han.

Heidi Cruz jobber i ledelsen i den svære investeringsbanken Goldman Sachs. Hun har tatt permisjon for å hjelpe ektemannen i valgkampen.

STRIDENS KJERNE: Annonsen fra Super-PAC-en Make America Awesome har fått Donald Trump til å reagere.
STRIDENS KJERNE: Annonsen fra Super-PAC-en Make America Awesome har fått Donald Trump til å reagere. Vis mer

Under et valgkampmøte i Wisconsin onsdag tok hun selv også til orde mot Trumps trussel.

- Dere har sikkert skjønt nå at det meste av det Donald Trump sier, ikke har noe grunnlag i virkeligheten, sa hun til en gruppe journalister, ifølge Newsweek.

Deretter la hun til at hun ikke er bekymret og i stedet er opptatt med å sørge for at ektemannen vinner republikanernes presidentkandidatur.

- Løgneren Ted Onsdag gjentok også Trump anklagene mot Cruz.

- Løgneren Ted Cruz nekter for at han har noe å gjøre med GQ-modellbildene av Melania. Det er derfor vi kaller ham løgneren Ted! skriver han på Twitter.

Den tredje kandidaten i det republikanske racet, Ohio-guvernør John Kasich, gjorde det klart at han ikke ville bli med på de personlige angrepene.

- Disse personlige tingene er langt over streken, sier Kasich på et valgkampmøte.


Gårdagens nominasjonsvalg endte med at Cruz knuste Trump i Utah, mens kjendisrikingen vant klart i Arizona.

Hele Norges coronakart