Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter at FBI-sjefen fikk sparken, gjemte pressesjef Sean Spicer seg i buskene

- Spicer gikk med hodet ned. Da han nærmet seg døra, advarte han reportere om å ikke komme for nærme.

PRESSESJEF: Ifølge avisa Washington Post var det ikke planlagt noe pressetreff, etter at det ble kjent at James Comey fikk sparken som FBI-sjef. Foto: AP / NTB Scanpix
PRESSESJEF: Ifølge avisa Washington Post var det ikke planlagt noe pressetreff, etter at det ble kjent at James Comey fikk sparken som FBI-sjef. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter det ble kunngjort at FBI-sjefen James Comey fikk sparken av president Donald Trump i går, var det egentlig ikke planlagt noe pressetreff om hvorfor Comey fikk sparken.

Men etter hvert som demokratene og republikanere begynte å kritisere oppsigelsen, måtte de tilkalle pressen likevel, skriver The Washingston Post.

- Slå av lysene

FBI-DIREKTØR SPARKET: CNNs kommentatorer synes det er helt latterlig at Trump begrunner oppsigelsen av FBI-direktør James Comey med hendelsene i forbindelse med etterforskningen av Hillary Clintons e-post-bruk. Video: CNN Vis mer

Ifølge den anerkjente avisa hadde Spicer tenkt å sende ut en pressemelding, men nyheten spredde seg så raskt, at det var for seint.

Avisa skriver videre at Spicer, i flere minutter, prøvde å skjule seg ved busker bak Janet Montesi, en assistent ved pressekontoret, som orienterte om hendelsen. Likevel måtte han steppe inn.

Men ikke på hvilke som helst premisser.

- Bare slå av lysene. Slå av lysene. Jeg vil ta meg av dette. Kan dere slå av lysene? sa Spicer til pressen.

FORBLØFFER: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov besøker Rex Tillerson i Washington. Da en reporter spurte dem om sparkingen av FBI-sjefen James Comey kom til å ha noe innflytelse på møtet deres, forventet hun nok ikke dette svaret. Video: CNN Vis mer

Washington Post skriver at Spicer fikk som han ønsket. Han sto i mørket, med over ti reportere fra verdenspressen rundt seg.

Etter ti minutter stoppet han å svare på spørsmål.

- Spicer gikk med hodet ned. Da han nærmet seg døra, advarte han reportere om å ikke komme for nærme han. Han forsvant deretter inn i Det hvite hus, skriver avisa.

Fikk sparken

Det var i går James Comey fikk vite via TV at han hadde fått sparken. I dag sier president Donald Trump at Comey vil bli erstattet med en bedre.

- James Comey vil bli erstattet med en som vil gjøre en mye bedre jobb, noe som vil bringe tilbake FBIs ånd og prestisje, skriver presidenten på Twitter.

En annen Twitter-melding lyder som følgende:

- Comey mistet tilliten hos alle i Washington, republikanerne og demokratene. Når ting roer seg, vil de takke meg!

Etter at Trumps sparking av FBI-sjefen kom seint i går kveld, har flere demokrater koblet oppsigelsen med tidligere president Richard Nixons håndtering av Watergate-skandalen.