Angrep på homofile:

Etter det forferdelige angrepet på paret, holder nå heterofile menn hender i Nederland

Det homofile paret var på vei hjem fra en fest da de ble angrepet.

I SOLIDARITET: Alexander Pechtold, leder av partiet Democrats 66, og partiets finansekspert Wouter Koolmees, ankom et møte med andre politikere i Haag hånd i hånd. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Menn over hele Nederland holder nå hender i solidaritet med et homofilt par som søndag ble angrepet av en gruppe på seks menn da de ble sett holde hender i byen Arnhem.

På sosiale medier går solidaritetsgesten under navnet: #allemannenhandinhand

Paret, Jasper Vernes-Sewratan and Ronnie Sewratan-Verne, var på vei hjem fra en fest i morgentimene da de ble angrepet med en stor tang.

Det melder nederlandske RTL nieuws.

‪Ook wij doen mee #allemannenhandinhand weer naar huis na een harde dag werken #tolerantie #glasvanooyen ‬

A post shared by Glashandel van Ooyen (@glasvanooyen) on

Kjempet

Angrepet har fått stor medieomtale i Nederland, som var det første landet til å nasjonalt anerkjenne homofilt ekteskap i 2001 i lovsform.

- Vanligvis pleier vi ikke å holde hender offentlig fordi vi ikke vil provosere folk. Men vi hadde hatt en fin kveld, det var sent og vi trodde vi var alene, sier Sewratan-Vernes til den nederlandske kringkasteren NOS.

Han påstår at de ble angrepet av seks til åtte marokkanske ungdommer.

- Før jeg visste ordet av det, lå jeg på bakken og kjempet mot tre andre menn som lå over meg, sier han.

Politiet arresterte en 14-åring og en 20-åring kort tid etter angrepet. Fire 16-åringer meldte seg til politiet mandag. Advokaten til en av dem sier at det var paret som startet konfrontasjonen. Han benekter at en tang ble brukt og sier at mennenes legning ikke var relevant for saken. Klienten har bedt om å få se videoovervåking, ifølge Dutch News.

På politisk nivå

Flere rettighetsorganisasjoner for homofile har reagert sterkt på angrepet. COC, den største organisasjonen i Nederland, sier at den nye regjeringskoalisjonen må innføre tiltak, blant annet strengere fengselsstraff, for å håndtere økende antall angrep mot homofile.

Nå går flere menn, uansett legning, hånd i hånd nedover gata.

Alexander Pechtold, leder av partiet Democrats 66, og partiets finansekspert Wouter Koolmees, ankom et møte med andre politikere i Haag hånd i hånd.

- Vi tenker at det er ganske vanlig å uttrykke hvem man er i Nederland, sier Pechtold, ifølge Dutch News.

På politisk nivå har statsminister Mark Rutters høyreliberale parti blitt enig med tre andre partier i sentrum og til venstre om å starte regjeringssamtaler etter valget i Nederland. Rutter fordømmer angrepet og sier at arbeidet med å forebygge slike arbeid må starte nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer