LETTET FAMILIE: Far Roar Juel Johannessen og søster Linda Juel Johannessen er fornøyd med utfallet av dommen. Etter 17 år med egen etterforskning, kan de endelig legge saken død. De er spesielt lettet over at Kristin var med å løse saken selv. Video: NTB Scanpix Vis mer

Etter dommen: Kristins far har selv etterforsket drapet i 17 år. Nå legger han vekk permene. - Det er intet mere å jobbe med

Familien er lettet og fornøyd etter dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Henning Hotvedt (40) ble i dag kjent skyldig av juryen i Borgarting lagmannsrett i drap på Kristin Juel Johannessen (12) 5. august 1999.

- Det er en lettelse at vi endelig er ferdig med dette etter 17 år. Vi er veldig letta, sier Roar Juel Johannessen, Kristins far, til pressen.

Johannessen har selv jobbet med å få løst saken i 16-17 år, og familien fikk ros for innsatsen og trykket de har lagt på saken i statsadvokatens innledningsforedrag. Johannessen sier at han nå er fornøyd.

- Det viser at det vi har jobbet med har vært målrettet og at vi har fått resultatet vi har ønsket. Men det hadde vel blitt en cold case-sak etter hvert, regner vi med.

- Nå slipper vi det. Men de hadde nok også fått løst den etter hvert, sier Johannessen.

- Hun løste saken selv

I retten i går sa aktor at Kristin selv avslørte sin drapsmann ved å klore ham. I 2015 ble Hotvedts DNA funnet under neglene.

- Det sa vi med en gang vi fikk høre om DNA-beviset i fjor. Løsningen har hun sittet med selv, sier Johannessen.

- Det er godt at hun klarte å løse det selv.

- Hun kjempet hun også, sier Kristins søster, Linda Juel Johannessen

Legger vekk permene

Roar Juel Johannessen har etterforsket saken i mange år. Det har blitt til mange permer. Han sier han nå skal legge dem bort.

- Ja, det skal jeg. Det er intet mere å jobbe med, sier han.

Han sier de aldri var sikre på utfallet.

- Man er aldri sikker når man sitter med en jury. Uansett hvor sikre vi har vært, så er det juryens kjennelse som er avgjørende. Vi har vært sikre, men det er kjennelsen som må komme.

Johannessen sier de tre ukene i retten har vært «et helvete».

- Men det er dette vi har jobbet fram mot. Det er dette vi har satset på. Når vi da står med begge beina i det, må vi gjennomføre det.

Han sier han nå er «litt tung i huet, tung i kroppen og at bein som er gelé.»

- Men vi har kommet dit vi ønsket.

- Mye indisier

- Hvorfor var dere så sikre på at det var ham?

- Det var så mye indisier i dette her. Vi gikk ikke ut i 2003 med den hensikten å ta Hotvedt. Vi gikk ut etter å ta gjerningsmannen. Men vi sirkle jo oss inn etter hvert, og politiet gjorde sin del. Det var vel etter at Kripos var inne i 2005-2006 at vi var mer målrettet.

- Hvilke bevis var da sentrale, hvilke var de sikreste?

- Lågendals-observasjonen, at folk hadde sett ham på Kurud, og så kom jo dette her DNA-beviset i tillegg som banket det mer fast.