Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter drapet og drapsforsøket kastet siktede (23) kniven inn i terrenget. Så stakk han av i stjålet bil

Mannen (20) som overlevde knivangrepet på Skjombrua tirsdag kveld har forklart seg for politiet. Hans versjon av hendelsen ligner «til dels» siktedes. 

KASTET KNIVEN: Teknikere ved åstedet ved Skjombrua i Narvik tirsdag kveld. Den siktede 23-åringen skal ha kastert fra seg en kniv i terrenget her.<div>Foto: Rune Dahl</div>
KASTET KNIVEN: Teknikere ved åstedet ved Skjombrua i Narvik tirsdag kveld. Den siktede 23-åringen skal ha kastert fra seg en kniv i terrenget her.
Foto: Rune Dahl
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet mener de har kontroll på kniven som ble brukt under drapet på Martin Liebraaten (21) fra Jessheim og drapsforsøket på en annen 20 år gammel ingeniørstudent fra Harstad tirsdag kveld.

For etter at den 23 år gamle Ballangen-mannen, som har erkjent seg skyldig etter siktelsen om drap og drapsforsøk, meldte seg for politiet, fortalte ham dem hvor kniven lå.

- Kniven ble beslaglagt etter anvisning fra siktede. Den var blitt kasta inn i terrenget ved åstedet, sier etterforskningsleder Jostein Kroken ved Narvik politistasjon til Dagbladet.

ETTERFORSKER: Etterforskningsleder Jostein Kroken (tv) og  Politistasjonssjef Egil Sletteng i Narvik under en pressekonferanse onsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ETTERFORSKER: Etterforskningsleder Jostein Kroken (tv) og Politistasjonssjef Egil Sletteng i Narvik under en pressekonferanse onsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Avhørt 20-åring

Kroken forteller at etterforskningen så langt tyder på at det meste av volden skjedde inne i bilen etter at den hadde stoppet.

- Bilen stod da plassert ved enden av brua, ved E6, sier Kroken.

Den 20 år gamle Harstad-mannen som ble hardt skadd i angrepet ble i går sendt til Harstad sykehus. Tilstanden hans er stabil og han er utenfor livsfare, etterforskningslederen.

20-åringen er blitt avhørt av politiet én gang. Det skjedde natt til 2. november.

- Hans forklaring stemmer til dels med siktedes forklaring, sier Kroken, som ikke ønsker å gi flere detaljer om dette avhøret.

- Samarbeidsvillig

Den siktede 23-åringen hevder ifølge sin forsvarer, advokat Egil Malm, at han ble oppsøkt på sin bopel av Liebraaten og Harstad-mannen tirsdag kveld, fordi han skyldte dem narkotika-penger.

Etter noe diskusjon ble han med de to i bilen, og i løpet av kjøreturen eskalerte krangelen. Ved enden av Skjombrua stoppet bilen brått, siktede ble redd, tok fram kniven og slo vilt rundt seg - «i affekt».

FORSVARER: Advokaten til siktede, Egil Malm. &nbsp;Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARER: Advokaten til siktede, Egil Malm.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Deretter stjal han en bil som stod på tomgang ved åstedet.

- Da det kom andre folk til stedet for å hjelpe til, ble min klient oppmerksom på en bil som stod og gikk på tomgang. Han tok denne bilen, snudde den og kjørte tilbake til Ballangen, hvor han hentet matvarer og klær. Han planla å dra for å forsvinne, har forsvarer Malm tidligere fortalt Dagbladet.

Klienten ombestemte seg imidlertid, og meldte seg for politiet i 21-tida samme kveld.

- Siktede har vært samarbeidsvillig i avhørene, sier etterforskningsleder Kroken.

Kjente til hverandre

Han ønsker ikke å svare på noen spørsmål vedrørende narkotika-påstandene fra forsvarer Malm.

- Har politiet gjort noen beslag av narkotika i denne saken?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere foreløpig.

- På hvilken måte kjente siktede og de to ofrene hverandre?

- De kjente til hverandre.

- Var de venner?

- Om de var så nære, er usikkert.

Elektroniske spor

Kroken forklarer at det er av etterforskningsmessige hensyn de ikke vil gå ut med for mange detaljer om det de allerede mener å vite om hendelsesforløpet og de involverte.

- I utgangspunktet er vi varsomme med å gi for mange opplysninger til media. Det kommer av at det fortsatt gjenstår flere avhør, og vi ønsker ikke at forklaringer skal farges av opplysninger som framkommer i fra media.

Han forteller at politiet nå fortsetter teknisk og taktisk etterforskning. De undersøker blant annet elektroniske spor og har beslaglagt mobiltelefonene til både den siktede og de to ofrene.

- Politiet har fokus på hendelsesforløpet og årsaken det som skjedde, sier Kroken.

KASTET KNIVEN: Den siktede kastet fra seg kniven i terrenget her ved Skjombrua i Narvik tirsdag kveld, ifølge etterforskningsleder Jostein Kroken. Foto: Fritz Hansen / Fremover / NTB scanpix
KASTET KNIVEN: Den siktede kastet fra seg kniven i terrenget her ved Skjombrua i Narvik tirsdag kveld, ifølge etterforskningsleder Jostein Kroken. Foto: Fritz Hansen / Fremover / NTB scanpix Vis mer
SKJOMBRUA: Politiet mener knivstikkingen i all hopvedsak skjedde i bilen etter at den hadde stoppet her ved enden av Skjombrua i Narvik. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKJOMBRUA: Politiet mener knivstikkingen i all hopvedsak skjedde i bilen etter at den hadde stoppet her ved enden av Skjombrua i Narvik. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!