Etter elleve år jobber Politi­direktoratet fortsatt med de nye passene

En fersk statusrapport avdekker nye store problemer i Politidirektoratets arbeid med nye pass og ID-kort, skriver Aftenposten.

NYE PASS: Etter at Politidirektoratet og Kripos inviterte til en designkonkurranse for nytt norsk pass og ID-kort, kåret en fagjury «Det norske landskap» av Neue Design Studio som vinner av konkurransen. Foto: Politiet / NTB scanpix
NYE PASS: Etter at Politidirektoratet og Kripos inviterte til en designkonkurranse for nytt norsk pass og ID-kort, kåret en fagjury «Det norske landskap» av Neue Design Studio som vinner av konkurransen. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeidet skulle vært ferdig i 2017, men problemene har hopet seg opp for politiledelsen, skriver avisen , som har fått innsyn i rapporten fra april.

Her går det fram at under en firedel av leveringene er gjennomført, og det er et stort antall kjente feil og mangler ved de nye passkioskene som må rettes på.

Videre mener Politidirektoratet (POD) at de mangler kompetanse i prosjektstyring og skal ansette ny leder og kontor for programmet.

Atle Roll-Matthiesen, fagdirektør i POD, skriver i en epost til avisen at utstedelse av sikre pass og ID-kort krever mer avansert utstyr, strengere prosedyrer og høyere kompetanse enn politiet tidligere har hatt.

- I utviklingsprosesser er det helt vanlig at det er mange feil og mangler i utviklings- og testfasen. Dette er også tilfellet her, sier Roll-Matthiesen.

Omfanget på ytterligere forsinkelser er ukjent, men det som er klart er at forsinkelsene har bydd på en eksplosjon i kostnader. I 2007 ble investeringsbehovet beregnet til 14 millioner kroner, i 2014 var beregnet prislapp 218 millioner kroner og nå er anslått sluttpris på nesten 600 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer