- Etter et samlivsbrudd er far like viktig. Vi vil styrke barns rett til samvær med begge foreldrene

Solveig Horne tror mer likestilte foreldre vil føre til færre konflikter.

VIL LIKESTILLE MOR OG FAR: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) foreslår flere endringer i barneloven.
Foto: Nina Hansen
VIL LIKESTILLE MOR OG FAR: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) foreslår flere endringer i barneloven. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi snakker mye om viktigheten av at far tar del i barns oppvekst. Etter et samlivsbrudd er far like viktig. Vi vil styrke barns rett til samvær med begge foreldrene, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til Dagbladet.

For å sikre barna samvær med begge foreldrene, og dempe konflikter mellom foreldrene som rammer barna, vil barne- og likestillingsministeren «likestille foreldrene som omsorgspersoner», skrev Dagbladet tidligere i dag.

- Statsråden sender to forslag om delt bosted på høring. Det foretrukne alternativet er der delt bosted fremheves i loven ved at dette alternativet nevnes først som noe foreldrene kan avtale. Statsråden ønsker også å sende forslag på høring der delt bosted skal være utgangspunktet i loven når begge foreldrene har bodd sammen med barnet, opplyser departementet.

Barneombudet reagerte tidligere i dag sterkt på forslaget som innebærer at delt bosted skal være utgangspunktet i loven.

Solveig Horne understreker at dette ikke er noe regjeringen ønsker.

- Har vært klare - Vi har vært klare på hva som er vårt foretrukne alternativ. Vi løfter delt omsorg opp i loven, noe som er et signal om at det er viktig at foreldrene er likeverdige. Likevel skal ikke vi pålegge noen delt omsorg. Det må hver enkelt familie få velge selv. Det er viktig at også barna får komme til orde med det de mener, uten å være redde for å såre en av foreldrene, sier Horne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.