Du leser nå Dagbladet Pluss

Etter fire år er kampen om Aleppo over: Dette er gruppene som har lagt storbyen i ruiner

Russland, Tyrkia og Iran blir nevnt i samme åndedrag som Syrias regimestyrker. Disse gruppene kjempet med og mot hverandre i kampen om Aleppo.

EN BY I RUINER: Etter fire år med blodige kamper i Aleppo, er kampen om kontroll over. I går forsøkte sivile å ta seg på flere av bussene som evakuerte folk ut av ruinbyen Aleppo. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
EN BY I RUINER: Etter fire år med blodige kamper i Aleppo, er kampen om kontroll over. I går forsøkte sivile å ta seg på flere av bussene som evakuerte folk ut av ruinbyen Aleppo. Foto: AFP Photo / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Våren 2011 gikk hundretusener av syrere fredelig ut i gatene, og ba om mer frihet og reform. De ble møtt med kuler og granater, og i 2012 endte det ikke-voldelige syriske opprøret i en voldsom og blodig borgerkrig. Siden den gangen har nær 500 000 personer blitt drept og halvparten av befolkningen er på flukt, internt i Syria og i nabolandene.

Etter måneder med blodig krig, har Assad-regimet nå fått kontroll på Aleppo.

- Det tragiske er at en politisk løsning er lengre unna enn på lenge. Assad-regimet og Russland har vært klare på at Øst-Aleppo var full av terrorister som måtte tas. Vesten har ikke vært villige til å ta noen grep som bidrar til politisk løsning, og de eneste som tjener på dette er IS og Assad-regimet. Det er duket for mer blod, sier Kai Kverme, Syria-ekspert i Landinfo.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.