STRANDET: Den franske haikeren gikk fra konseptene da han ikke kom seg videre fra Punakaiki på New Zealand. Her et bilde av severdigheten «Pancake Rocks» som ligger like i nærheten. Foto: AGE
 /&nbsp;<span style="background-color: initial;">M &amp; M Valledor / NTB Scanpix</span>
STRANDET: Den franske haikeren gikk fra konseptene da han ikke kom seg videre fra Punakaiki på New Zealand. Her et bilde av severdigheten «Pancake Rocks» som ligger like i nærheten. Foto: AGE / M & M Valledor / NTB ScanpixVis mer

Etter fire dager uten hell i den lille fiskerlandsbyen, gikk han fullstendig berserk

- Han skreik at alle newzealendere er rasshøl, og at han ikke kunne komme seg tilbake til Europa raskt nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): New Zealand tiltrekker seg store mengder turister hvert år, og mange backpackere velger å reise rundt på de to øyene som haikere.

Men ikke alle lykkes helt med dette. Et godt eksempel på dette er den franske 27-åringen som desperat forsøkte å ta seg videre fra den kystlandsbyen Punakaiki i forrige uke.

«Gikk berserk»

Ifølge politiet hadde mannen prøvd å få skyss sørover i fire dager da begeret rant over. The Guardian skriver at han «gikk berserk», at han gikk til angrep på skiltet som ønsker velkommen til byen og skjelte ut flere bilister.

- Han fikk et anfall og la seg ned midt i veien. Han skreik at alle newzealenderne var rasshøl og at han ikke kunne komme seg tilbake til Europa raskt nok, sier Neil Mouat, som er en av 70 fastboende på stedet.

Han legger til at det langt på vei var franskmannens egen feil at han ikke hadde fått noen til å plukke ham opp.

- Han sto jo på feil sted. Han sto på et hjørne med dårlig sikt, og det var ingen steder for bilene å stoppe, sier Mouat.

Kunne gått

Paul Watson, som uttaler seg om saken for det lokale politiet, sier at mannen hadde haiket rundt på New Zealand en stund, og at han ble «rasende» da hans ferd stoppet opp i Punakaiki.

- Det er en del trafikk på denne veien, men mannen hadde ikke noe hell. Jeg mistenker at det er på grunn av den aggressive oppførselen hans. Han fortalte oss også at han ikke hadde spist noe på to dager, så det kan ha vært noe av grunnen til at han gikk fra konseptene, sier Watson.

Punakaiki, som ikke engang har en dagligvareforetning, ligger omlag 44 kilometer nord for den langt større byen Greymouth på sørvestkysten.

Watson anslår at franskmannen kunne gått til Greymouth på en dag, men han blir nå i stedet siktet for hærverk og passet hans er inntil videre konfiskert.