Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter flere måneder med cellegift, oppdaget kvinne (41) at legene behandlet FEIL bryst

Saksøker for millionbeløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En italiensk kvinne (41) hadde gjennomgått hele 22 kreftbehandlinger over flere måneder, før legene til slutt måtte innrømme at de hele tida hadde behandlet feil bryst.

Hun skal ha blitt operert etter å ha oppdaget en kreftkul i sitt venstre bryst i 2011, før hun begynte med behandlingene.

Da hun oppdaget et brennmerke på høyre bryst - altså det friske brystet - hadde hun gjennomgått fire måneder med sterk cellegift og radiografi.

Nå saksøker kvinnen sykehuset i Rimini i Italia for 800 000 Euro, omlag 6,6 millioner kroner.

I desember ble saken under en høring avvist på grunn opplysninger i kvinnens legejournal, men advokaten er uenig i avgjørelsen. Han mener feilbehandlingen øker sjansen for at hun vil dø av kreften i venstre bryst.

- Feilen resulterte i at pasientens sjanse for å overleve ble minsket med 20 prosent, sier Roberto Urbinati, ifølge The Local.

Han sier tilfellet er det første av sitt slag i Italia.

- Det er den første saken av slik omfang i Italia. I verden, i Pennsylvania i USA, har det vært en lignende sak som denne ved Rimini-sykehuset, sier han.

Saken er fortsatt under etterforskning.

Lokalavisa nevner samtidig en annen sak der en 43 år gammel kvinne må tte vente i nesten en måned før hun fikk brev om at hun har kreft. Sykehuset «unnskyldte seg» ved å forklare at det tok så lang tid på grunn av «få folk på jobb og mye å gjøre over jula».

Hele Norges coronakart