Etter flommen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN: Symbolikken var banal i sin enkelhet da Stoiber snublet idet han var på vei opp til talerstolen under valgkampmønstringen i Düsseldorf sist helg. Etter at den kristelig-demokratiske opposisjonen (CDU/CSU) har ledet klart i månedsvis, kan det se ut som om Stoiber setter beinkrok på seg selv i innspurten.

I øyeblikket er det dødt løp med rundt 40 prosent til både sosialdemokratene (SPD) og CDU/CSU, ifølge meningsmålingene. SPDs kurve peker oppover, mens tilslutningen for CDU/CSU er gått litt tilbake. Like jevnt er det mellom de to store folkepartienes koalisjonspartnere. Miljøpartiet De grønne har stabilisert seg på sju prosent. De liberale fridemokratene (FDP) har gått tilbake til sju- åtte prosent, fra 12- 13. Postkommunistene (PDS) ligger hårfint under sperregrensa på fem prosent, men har sjanser til å vinne de tre direktemandatene som gir uttelling i den nye Forbundsdagen. Slik kan PDS komme til å avgjøre hvem som skal danne regjering etter valget om tre og en halv uke.

HADDE IKKE DE ØSTLIGE deler av Tyskland for tre uker siden blitt rammet av etterkrigstidas største naturkatastrofe, ville årets tyske valgkamp blitt en av tidenes mest kjedelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer