I HARDT VÆR: Den nasjonale vise-sikkerhetsrådgiveren Mira Ricardel (t. h.) kan miste jobben i Det hvite hus etter å ha kommet i klammeri med førstedamens stab. Her er hun sammen med president Donald Trump tirsdag under en seremoni i Det hvite hus. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Jonathan Ernst
I HARDT VÆR: Den nasjonale vise-sikkerhetsrådgiveren Mira Ricardel (t. h.) kan miste jobben i Det hvite hus etter å ha kommet i klammeri med førstedamens stab. Her er hun sammen med president Donald Trump tirsdag under en seremoni i Det hvite hus. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Jonathan ErnstVis mer

Rådgiver kan miste jobben etter flysetekrangel med førstedamens stab

Etter flysetekrangel med førstedamens stab: Melania Trump krever at rådgiver må gå

USAs førstedame Melania Trump krever landets nasjonale vise-sikkerhetsrådgiver Mira Ricardels avgang, melder CNN.

– Det er førstedamens ståsted at Ricardel ikke lenger fortjener den æren det er å tjene Det hvite hus, sier Melania Trumps kommunikasjonssjef Stephanie Grisham i en uttalelse tirsdag.

Uttalelsen utgjør et usedvanlig utfall fra en førstedame mot en høytstående ansatt i en presidents administrasjon, melder CNN.

BEINHARDT KRAV: Melania Trump (bildet) synes ifølge CNN ikke at Mira Ricardel er verdig den jobben hun har ved Det hvite hus, og krever henne sparket. Foto: NTB Scanpix/Saul Loeb/ AFP
BEINHARDT KRAV: Melania Trump (bildet) synes ifølge CNN ikke at Mira Ricardel er verdig den jobben hun har ved Det hvite hus, og krever henne sparket. Foto: NTB Scanpix/Saul Loeb/ AFP Vis mer

Melania Trumps utspill kom tirsdag ettermiddag etter at det tidligere på dagen kom meldinger der det ble antydet at Ricardel kunne risikere å bli fjernet fra sin stilling etter mindre enn sju måneder.

En feide Ricardel hadde med medlemmer av førstedamens stab under et Afrika-besøk nylig skal være en medvirkende faktor til uttalelsen tirsdag, opplyser kilder til kanalen. Ricardel skal ha kranglet med førstedamens stab angående flyseter og bruk av USAs nasjonale sikkerhetsråds ressurser.

I forkant av denne hendelsen skal Ricardel flere ganger ha vært i konfrontasjon med forsvarsminister Jim Mattis, noe som skal ha vært godt kjent innad i Trump-administrasjonen.

Ricardel har vært en nøkkelspiller i USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Boltons arbeid med å restrukturere USAs nasjonale sikkerhetsråd og med å hjelpe Bolton sikre sin posisjon som en betydningsfull rådgiver overfor presidenten i alle utenriksspørsmål.

Ricardels mulige avgang kan medføre at Bolton blir stående uten en av sine viktigste allierte i Trump-administrasjonen.