Etter ildkulene våknet optimismen

I januar regnet det ildkuler fra fjellene over Sørnes-halvøya i Flatanger. I ruinene av de 55 bygningene som gikk tapt, har optimismen reist seg igjen.

FØR OG ETTER: Bildet til venstre er tatt i starten av februar i tettstedet Småværet helt ytterst mot havgapet på Sørnes-halvøya. Nå, et halv år etterpå, er byggingen allerede godt i gang i brannruinene. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix / Sveinung U. Ystad / Dagbladet
FØR OG ETTER: Bildet til venstre er tatt i starten av februar i tettstedet Småværet helt ytterst mot havgapet på Sørnes-halvøya. Nå, et halv år etterpå, er byggingen allerede godt i gang i brannruinene. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix / Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SMÅVÆRET/HASVÅG (Dagbladet): På kvelden 27. januar brøt det som skulle bli en av etterkrigstidas aller største branner ut på Sørnes-halvsøya i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag.

38 timer seinere var 55 bygg totalskadd, og opp mot 15 kvadratkilometer landskap ble berørt. Et halvt år etter, er fjellklippene fortsatt nedsotet, og de en gang grønne engene er bare svidd jord.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer