Coronaviruset

Etter kriseuka: - Det vil bli styggere

For en uke siden stengte Norge dørene. Slik har det gått så langt.

FÅ UTE: Tomme gater i Oslo sentrum siste timen før midnatt en fredag kveld. Barer og utesteder er stengt som følge av coronapandemien. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FÅ UTE: Tomme gater i Oslo sentrum siste timen før midnatt en fredag kveld. Barer og utesteder er stengt som følge av coronapandemien. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 12. mars varslet statsminister Erna Solberg de mest inngripende tiltakene i fredstid som følge av spredningen av coronaviruset.

Det medførte at alle skoler stengte. Alle idretts- og kulturarrangementer ble avlyst. Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje, kroppspleie og tatovering/piercing er stengt. Det ble besluttet hjemmekarantene for alle som har vært i utlandet.

Oppfordringen fra myndighetene er klar: «Hold dere hjemme».

12. mars var 621 personer registrert smittet av coronaviruset, og det var rapportert ett dødsfall. En uke seinere er nær 2000 personer bekreftet smittet og sju personer har mistet livet.

- Det er for tidlig å se en bratt nedgang. Det tar tid før folk får symptomer og dermed registreres. Får vi opp antallet testede og smitteoppsporingen, vil vi se at smitten går ned. Utfallet får vi ikke før om en måneds tid, sier Bjørg Marit Andersen.

Hun er professor i hygiene og smittevern, og tidligere smittevernoverlege ved Oslo universitetssykehus.

Tror ikke på dommedag

Andersen peker også på at det er mangel på smittevernutstyr for helsepersonell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer