LØSLATT I DAG: Eirik Jensen skulle egentlig sittet varetektsfengslet til tirsdag, men ble i dag sluppet løs. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix
LØSLATT I DAG: Eirik Jensen skulle egentlig sittet varetektsfengslet til tirsdag, men ble i dag sluppet løs. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB ScanpixVis mer

- Etter min oppfatning er mistanken blitt svekket, og det ganske dramatisk

Eirik Jensen løslatt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eirik Jensen ble i ettermiddag overraskende løslatt fra varetektsfengsling. Ifølge hans forsvarer Jens Ove Hagen ble Eirik Jensen hentet i fengslet av gode politikolleger.

Sammen med helsepersonell har kollegene tatt Jensen med til et ukjent sted hvor han holdes skjermet, og bygge seg opp etter å ha sittet så godt som isolert i varetekt i tre måneder.

Den korrupsjonssiktede polititoppen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 24. februar i år, og skulle etter planen sitte fengselet til tirsdag 3. juni.

- Lettet - Han reagerte med lettelse, ganske stor lettelse for å si det forsiktig, sier Jens-Ove Hagen på spørsmål om hvordan Jensen mottok beskjeden om løslatelsen.

- Hva skal han gjøre nå?

- Det har han rett og slett ikke helt klart for seg på dette tidspunkt. Han gjennomfører dette oppholdet på et for offentligheten ukjent sted i første omgang. Så får den perioden vise hva han velger å gjøre, og hvor han vil bo, sier Hagen.


Fortsatt siktet - Det at siktede løslates, endrer ikke grunnlaget for siktelsen eller mistanken om grov korrupsjon, sier Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker.

Hagen mener imidlertid at mistanken mot Eirik Jensen er svekket.

 - Etter min oppfatning er mistanken blitt svekket, og det ganske dramatisk i relasjon til disse beskyldningene fra Gjermund Cappelen, sier han.

Cappelen hevder at han i en årrekke smuglet tonnevis med hasj til Norge. Han har forklart at dette var mulig fordi han betalte Eirik Jensen for opplysninger som gjorde at han ikke ble tatt.

I en pressemelding i dag sier Hagen at Jensen vil fortsette innsatsen for å bli renvasket fra «de grove beskyldingene fra den såkalte investoren.»

- Han har ennå ikke tilgang til mye av dokumentene i denne saken. Fortsatt er det mye som er klausulert for hans innsyn, men det kommer til et stadium hvor han får fullstendig innsyn. Så spørs det i hvilket omfang det er nødvendig å imøtegå dette, utdyper Hagen, som også sier de avventer resultatet av de etterforskningsskritt Jensen selv har bedt om.

Massiv støtte Ifølge Hagen har Eirik Jensen mottatt støtte fra både kolleger, venner og totalt ukjente, noe han skal ha satt stor pris på.

-  Det har kommet i en mengde som har gjort sterkt inntrykk på meg som forsvarer fra kolleger, venner, kjente personer og ikke minst fra all verdens ukjente. Det har kommet brev, sms og mailer, forlag om ulike støttetiltak, forslag om pengestøtte, gratis lån av hus og hytter, forteller han.