- Etter mitt skjønn var det ikke nødvendig med en habilitetsvurdering

I lys av Dagbladets avsløringer i dagens avis møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre pressen.

 MØTTE PRESSEN : Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte pressen i dag for å redegjøre om seks millioner nordområdekroner som ble tildelt prestisjeprosjektet til støres venn, Felix Tschudi. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
MØTTE PRESSEN : Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte pressen i dag for å redegjøre om seks millioner nordområdekroner som ble tildelt prestisjeprosjektet til støres venn, Felix Tschudi. Foto: Tomm W. Christiansen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kunne Dagbladet avsløre at utenriksdepartementet (UD) ga seks millioner Nordområdekroner til prestisjeprosjektet til Jonas Gahr Støres venn, redermilliardæren Felix Tschudi.

På en pressekonferanse i dag, avviser utenriksministeren at han har noe å skjule i denne saken. Han understreker at søknaden kom fra Norges Rederiforbund, ikke Tschudi Shipping Company.

- Jeg har ingen habilitetskonflikt i forhold til noen i Norges Rederiforbund.

Utenriksministeren har ankommet presserommet i UDs lokaler, og redegjør for bevilgninger i nordområdesatsingen, mer spesifikt de såkalte Barents 2020-midlene.

- Prosjektet har gått siden 2008-2009, og jeg mener det gar vært et vellykket prosjekt. Opplæringskurs, kontakt mot russiske næringsmiljøer, en lang rekke seminarer rundt logistikk. Jeg mener dette var en viktig satsning, sier Støre.

- Jeg har forholdt meg til at UD har mottatt en søknad fra Norsk Rederiforbund, sier Støre.

- Tschudi har vært en lendede næringsaktør i nord gjennom 20 år. Han har vært aktiv i Sydvaranger-gruvene, dette er jeg kjent med.