- Etter mitt skjønn var det ikke nødvendig med en habilitetsvurdering

I lys av Dagbladets avsløringer i dagens avis møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre pressen.

MØTTE PRESSEN : Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte pressen i dag for å redegjøre om seks millioner nordområdekroner som ble tildelt prestisjeprosjektet til støres venn, Felix Tschudi. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
MØTTE PRESSEN : Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte pressen i dag for å redegjøre om seks millioner nordområdekroner som ble tildelt prestisjeprosjektet til støres venn, Felix Tschudi. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kunne Dagbladet avsløre at utenriksdepartementet (UD) ga seks millioner Nordområdekroner til prestisjeprosjektet til Jonas Gahr Støres venn, redermilliardæren Felix Tschudi.

På en pressekonferanse i dag, avviser utenriksministeren at han har noe å skjule i denne saken. Han understreker at søknaden kom fra Norges Rederiforbund, ikke Tschudi Shipping Company.

- Jeg har ingen habilitetskonflikt i forhold til noen i Norges Rederiforbund.

Utenriksministeren har ankommet presserommet i UDs lokaler, og redegjør for bevilgninger i nordområdesatsingen, mer spesifikt de såkalte Barents 2020-midlene.

- Prosjektet har gått siden 2008-2009, og jeg mener det gar vært et vellykket prosjekt. Opplæringskurs, kontakt mot russiske næringsmiljøer, en lang rekke seminarer rundt logistikk. Jeg mener dette var en viktig satsning, sier Støre.

- Jeg har forholdt meg til at UD har mottatt en søknad fra Norsk Rederiforbund, sier Støre.

- Tschudi har vært en lendede næringsaktør i nord gjennom 20 år. Han har vært aktiv i Sydvaranger-gruvene, dette er jeg kjent med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer