STILTE OPP: Sjokolade-gründer Rune Forsberg stilte til kamp mot matvaregiganter - og ble hyllet i sosiale medier. Foto: Hval Sjokolade
STILTE OPP: Sjokolade-gründer Rune Forsberg stilte til kamp mot matvaregiganter - og ble hyllet i sosiale medier. Foto: Hval SjokoladeVis mer

Etter NRK-dokumentaren har det tatt helt av for sjokoladefabrikken

Hylles i sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I denne ukas episode av NRK-programmet «Brennpunkt» ble det sett nærmere på maktspillet i matvarebransjen.

Blant annet snakket sjokoladegründer Rune Forsberg fra Hval Sjokoladefabrikk i Sandefjord om utfordringene han møter for å få innpass i norske dagligvarekjeder.

Til Sandefjords Blad har Forsberg fortalt om problemene som blant annet har resultert i at 15 tonn marsipan måtte kastes i søpla.

Men etter NRK-dokumentaren har salget tatt helt av for fabrikken.

- Vi har hatt kø hele dagen i butikken vår i Sandefjord, sier Forsberg til Dagligvarehandelen.

- I går måtte vi hyre inn to ekstrahjelper som sto i butikken hele dagen og ekspederte, sier han.

Stor støtte Sympatierklæringene har haglet på sosiale medier og på Facebook har fabrikken fått tusenvis av flere såkalte følgere. Også en ny nettbutikk har sørget for en unormalt stor pågang.

Ifølge Aftenposten ville ikke Rema 1000 ha sjokolade fra Sandefjord-fabrikken på grunn av palmeolje. Ifølge Hval-sjef Forsberg er det ikke palmeolje i noen av produktene.

- Vi skal ha møte med Rema allerede neste uke, sier Forsberg til avisa.

Beklaget Men det var ikke bare sjokoladefabrikken som vakte oppsikt i NRK-programmet.

Dokumentaren fokuserer blant annet på Rema 1000-kjøpmennenes festing i Las Vegas og kjedens leder Ole Robert Reitans tale til Dagligvareleverandørenes forening i Tønsberg i fjor høst.

Men sekvensen fra dette møtet, der det framstår som om landbruksminister Sylvi Listhaug sitter i salen og reagerer på Reitans tale, er manipulert.

NRK har senere beklager at programmet «Matvarekrigen» er klippet slik at det ser ut som Sylvi Listhaug (Frp) lytter til Rema-sjef Ole Robert Reitans tale. Landbruksministeren dro nemlig før Reitan gikk på scenen.