Etter NRK-reality: - Rystet

Olaug Bollestad var forberedt på pepperkakebakst og julekos. NRKs «24 stjerners julekalender» ble noe ganske annet.

SATT UT: Instagram-kjendis og KrF-leder Olaug Bollestad har tatt steget inn i realitybobla. Foto: Magnus Kallelid / Dagbladet
SATT UT: Instagram-kjendis og KrF-leder Olaug Bollestad har tatt steget inn i realitybobla. Foto: Magnus Kallelid / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Eg va heilt rysta i sjelå, ler Olaug Bollestad.

KrF-lederen trodde hun skulle være med på et koselig adventsprogram for hele familien. Å nå ut til litt barnefamilier hadde hun tid til mellom slagene.

NRKs «24 stjerners julekalender» viste seg å være noe ganske annet.

Beinhard konkurranse

I den nye tv-sendte julekalenderen konkurrerer 24 kjente «julestjerner» i 24 ulike grener.

De synger i kor, men i stedet vises hver enkelt sure sangstemme fram.

I én konkurranse holdes isklumper nedi trusa, i et desperat forsøk på å tine dem opp.

KONKURRANSE: 24 kjendiser skal gjennom en rekke jule-utfordringer i NRKs nye julekalender: «24 stjerners julekalender». Reporter: Sofie Losen. Video: NRK/ Nora Skavhaug. Vis mer

- Jeg klarte meg godt i akkurat den, da, sier Bollestad fornøyd. Selv valgte hun en annen strategi.

Hun ler høyt. Selv en partileder som daglig byr på seg selv og sin mann foran 120 000 Instagram-følgere, kan bli litt satt ut.

- Når du ser hvordan klippingen ble, trenger du ikke være rakettforsker før fantasien går en helt annen plass, sier hun.

Pepperkaker og lefser

- Har NRK lurt deg?

- Nei, da, overhodet ikke. Det var nok tankene i mitt hode som var en annen plass. Når jeg tenker advent og familieprogram, så tenker jeg jo pepperkakebaking og lefser, sier Bollestad.

HELT MED: Olaug Bollestad utviser selv høyt konkurranseinstinkt. Her med konkurrentene Martin Lepperød, Mathias Luppichini og Amir Asgharnejad. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
HELT MED: Olaug Bollestad utviser selv høyt konkurranseinstinkt. Her med konkurrentene Martin Lepperød, Mathias Luppichini og Amir Asgharnejad. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Hun legger til:

- Alle tåler å se noen i underbuksa hvis det er nødvendig. Både unger og voksne går i underbuksa hjemme hos oss, så det er jeg vant til.

Hvor langt hun når, er ennå uklart.

Men det blir verre, har enkelte deltakere forsikret om i sosiale medier.

En vanlig dame

- Partiet ditt har hatt noen målinger nede på 3-prosenttallet nå. Klarer du rekruttere gjennom dette?

- Nei, for meg er ikke dette ment som en måte å rekruttere på. Men jeg vil at folk skal skjønne at partilederen i KrF er en vanlig dame, og jeg er opptatt av å vise bredde som et kristendemokratisk parti. Vi skal gjøre det vi kan for å komme over sperregrensa, sier Bollestad.

«24 STJERNERS JULEKALENDER»: I dagens luke av «24 stjerners julakalender» må produksjonen bryte inn midt i en julelek. Video: NRK Vis mer

Realitydeltakere og politikere

Gjennomgående er det flere ansikter som, i likhet med Bollestads, utstråler at de ikke helt vet hva de er med på.

Midt blant deltakerne som er mer vant til realityscenen, sitter MDG-politiker Lan Marie Berg og tidligere nyhetsanker Christian Borch.

- Vi må ikke ta oss selv så høytidelig at vi ikke kan «drid' oss litt ud» av og til, sier Bollestad.

I en av scenene er hun blitt et slags forbilde for flere tidligere «Paradise»-deltakere. De følger etter henne når det skal svares i quiz. En ganske annen menighet enn den hun er vant til.

REALITYVENNER: Tidligere Paradise-deltager Mayoo Indiran og Olaug Bollestad. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
REALITYVENNER: Tidligere Paradise-deltager Mayoo Indiran og Olaug Bollestad. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

- Jeg er en litt enkel dame, jeg blir glad i folk. Hva slags historie de andre har og hva de har vært med på, betyr ingenting for meg. Det var inngangsporten min til dette også, sier Bollestad.

Prosjektredaktør i NRK, Mirja Minjares, kommenterer at Bollestad er en deltaker som briljerer i flere oppgaver, tradisjonelle eller ikke.

- I «24-stjerners» har vi både tradisjonelle juleaktiviteter som pepperkakebaking, gaveinnpakning, juleverksted og pynting av juletre med i konkurransene. Men vi har også noen nye vrier, som for eksempel i dagens program, der deltakerne leker en ny versjon av stein-saks-papir; «nisse rotte katt», sier Minjares.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer