Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter nyttår må du ta med ID når du skal til Sverige

Innfører ID-kontroll av reisende på fly, ferjer, busser og tog til landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 4. januar må du ta med deg ID-kort for å reise til Sverige.

Den svenske nasjonalforsamlingen innfører ID-kontroll av reisende på fly, ferjer, busser og tog til landet.

- Det vil bety at våre passasjerer må ha med seg nødvendig ID og at de vil bli sjekket før de kommer om bord i bussen, sier kommunikasjonssjef Dag Bones i Nettbuss til NTB.

De nye reglene kan også få konsekvenser for nordmenn som flyr til Sverige.

- I dag kan man i prinsippet reise uten, men vi anbefaler alltid at man har med seg ID i tilfelle det oppstår en situasjon der man blir spurt om å legitimere seg. Vi vil sette oss inn i dette vedtaket og komme tilbake med informasjon til våre kunder, sier SAS' pressesjef Trine Kromann til NTB.

Stort flertall Den svenske regjeringens forslag ble vedtatt med stort flertall, 175 for og 39 mot, under torsdagens votering i Riksdagen.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet og Sverigedemokraterna (SD) stemte for lovforslaget. Centerpartiet og Vänsterpartiet stemte mot mens de borgerlige partiene Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalerna avsto fra å stemme.

De tre sistnevnte partiene stemte imidlertid for å innføre ID-kontroller, men med en annen forslagstekst. De vil at loven bare skal gjelde i seks måneder og ikke i tre år, slik regjeringens forslag innebærer.

Starter 4. januar Loven trer i kraft allerede mandag, men ifølge TT vil ID-kontrollen først starte 4. januar.

Også Norge har innført skjerpet grensekontroll som følge av den store tilstrømningen av asylsøkere. Kontrollen, som gjelder reisende med ferje til Norge, varer foreløpig til 26. desember.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media