Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Etter parti-refs må jeg endre mitt terningkast!

Representantene kaster terning over stortingets julelunsj.

KONFERERER MED PARTIKOLLEGER: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) konfererer med partikolleger før han endrer sitt terningkast i Dagbladets uformelle dom over årets julelunsj på Stortinget. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet)
KONFERERER MED PARTIKOLLEGER: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) konfererer med partikolleger før han endrer sitt terningkast i Dagbladets uformelle dom over årets julelunsj på Stortinget. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingets tradisjonelle julelunsj gikk av stabelen i dag, en årlig begivenhet hvor representanter, ansatte og regjeringsmedlemmer feirer at julen nærmer seg med stormskritt.
Nytt av året var det at bordplassering og juletallerken var byttet ut med juletapas og mingling.
Dette førte til reaksjoner hos flere stortingsrepresentanter, som mente endringen var verdiradikal.

Etter at Oslo Fagottkor - «Norges lekreste homsekor», sang julen inn virket det imidertid som stemningen var god blant representanter og gjester.
Da taler og allsang var overstått fikk de forsyne seg av tapasdekte langbord. Mat og drikke ble inntatt stående og gående i Vandrehallen.

Trill terning Ettersom meningene var delte i forkant av dagens arrangement ba Dagbladet gjestene om å kaste terning over årets julelunsj. De ble bedt om å ta hensyn både til maten og atmosfæren.

Gir etter for partilinja Trygve Salgsvold Vedum, Stortingsrepresentant fra Sp
Vedum har tidligere uttalt seg kritisk om endringen fra julemat til tapas, men han later til å være i godt humør da Dagbladet finnen ham ved buffeten. 

- Det var god mat... og det var hyggelig.. Han trekker på det.  ...men personlig syns jeg det var enda hyggeligere i fjor.

TALE: Statsminister Erna Solberg (H) var gjest på årets julelunsj. Hun holdt tale hvor hun takket Stortinget for at det moderniserer seg. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet)
TALE: Statsminister Erna Solberg (H) var gjest på årets julelunsj. Hun holdt tale hvor hun takket Stortinget for at det moderniserer seg. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet) Vis mer

- I november.. Eller nei, i elleve måneder og to uker i året så hadde dette vært helt flott, men i to uker i året liker jeg å holde på tradisjoner.
Så det blir et terningkast tre.

Vedum kommer bort til journalisten etter en liten stund

- Etter partirefs må jeg endre mitt terningkast til 4, ler han. Eller kan du legge til at jeg gir terningkast tre med et smil? Jeg vil jo ikke virke sur.

TRADISJON: Christian Tybring-Gjedde (Frp) vil gjerne holde på juletradisjonene, men syns årets julelunsj på Stortinget var flott. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet)
TRADISJON: Christian Tybring-Gjedde (Frp) vil gjerne holde på juletradisjonene, men syns årets julelunsj på Stortinget var flott. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet) Vis mer

HAN GIR TERNINGKAST:  

(ETTER PARTIREFS BLR DET )

Endringsvillig Trond Giske, Stortingsrepresentant fra Ap
  Giske har nettopp spist opp det han hadde på tallerkenen da vi kommer for å få hans dom over julelunsjen. Han er strålende fornøyd med både mat og underholdning.

- Maten er en klar sekser og musikken var også strålende! Å stå og mingle er klart bedre enn å sitte ved et bord.
- Jeg er nok blant de som er mer åpen for endring, legger han til.

TAM Matminister Sylvi Listhaug syns maten var tam, og ville gjerne sett mer svinekjøtt på bordet under dagens julelunsj. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TAM Matminister Sylvi Listhaug syns maten var tam, og ville gjerne sett mer svinekjøtt på bordet under dagens julelunsj. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

HAN GIR TERNINGKAST:  

Vil ha mer gris Sylvi Listhaug, Landbruks og matminister fra Frp

Listhaug tar seg god til til å vurdere maten før hun kaster sin dom.
-TAM! sier hun, mens hun smaker på en kjøttbolle.
Matministeren smaker på resten av maten og legger til:

- Jeg savner resten av grisen. Det produseres nok ribbe til jul, men det gir overproduksjon av resten av kjøttet. Men skal vi gi det en 5er?
- Før satt vi ved mindre bord, men dette er bedre, og mindre stivt.

ENDRINGSVILLIG: Trond Giske (Ap) er strålende fornøyd med både mat og underholdning. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet)
ENDRINGSVILLIG: Trond Giske (Ap) er strålende fornøyd med både mat og underholdning. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet) Vis mer

HUN GIR TERNINGKAST:  

Tradisjonsorientert Christian Tybring-Gjedde, Stortingsrepresentant fra Frp

 - Veldig flott bord, og fantastisk laget av de som har stått på her. Maten hadde en litt tam smak, men det var likevel veldig flott. 
- Det er ikke noe galt med maten, men jeg syns tradisjoner har en verdi i seg selv. Ikke det at dette er dårligere, men hvis alle arrangementer blir som dette... Man behøver ikke sitte ned, og jeg fikk minglet, men.. et terningkast 4?

HAN GIR TERNINGKAST:   

Verdiradikal Audun Lysbakken, Stortingsrepresentant fra SV

VERDIRADIKAL: Audun Lysbakken (SV) ønsker fornyelsen av julelunsjen velkommen. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet)
VERDIRADIKAL: Audun Lysbakken (SV) ønsker fornyelsen av julelunsjen velkommen. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet) Vis mer

- Dette var strålende. Jeg mener Stortinget trenger fornyelse, så all honnør til presidenten aom har gått foran med et godt eksempel.
- Dette er en positiv fornyelse. Jeg er jo verdiradikal, så dette liker jeg godt. Stortinget er et konservativt hus som har godt av å forandre seg litt.
Maten og Fagottkoret står til terningkast seks!

HAN GIR TERNINGKAST: 

Kan gå når man vil Rigmor Aasrud, Stortingsrepresentant fra Ap

- Dette syns jeg må være en god 5er.
Unnagjort på passe tid, veldig god mat, fin underholdning og mulighet til å prate med flere enn de man sitter ved siden av.
Man kan gå når man sjøl vil, og det kan jo være en fordel.

KAN GÅ NÅR MAN VIL: Rigmor Aasrud (Ap) syns årets julelunsj står til en god femmer (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet)
KAN GÅ NÅR MAN VIL: Rigmor Aasrud (Ap) syns årets julelunsj står til en god femmer (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet) Vis mer

HUN GIR TERNINGKAST:

UNDERHOLDNING: Oslo Fagottkor - «Norges lekreste homsekor», sang julen inn. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet)
UNDERHOLDNING: Oslo Fagottkor - «Norges lekreste homsekor», sang julen inn. (Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet) Vis mer