Bent Høie

Etter rekord: Utelukker ikke nye tiltak

Helseminister Bent Høie våknet for første gang til smittetall over 1000, med 1156 nye smittetilfeller i Norge siste døgn.

TUNG MORGEN: Helseminister Bent Høie våknet onsdag til ny smitterekord både i Norge og i Oslo, og mener situasjonen er alvorlig. Foto: NTB
TUNG MORGEN: Helseminister Bent Høie våknet onsdag til ny smitterekord både i Norge og i Oslo, og mener situasjonen er alvorlig. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han har ikke en god onsdagsmorgen, forteller han.

- Det er jo veldig alvorlig. Det viser hvor nødvendig det var å innføre tiltak på nasjonalt nivå og veldig strenge tiltak i de områdene med økt smitte, sier Høie til Dagbladet.

Forrige uke la regjeringen fram konkrete planer for nye nasjonale tiltak, dersom smittespredningen ikke avtar. Onsdag klokka 14 holder Høie pressekonferanse om smittesituasjonen.

Han utelukker ikke at det vil komme nye tiltak.

- Det er ikke bestemt enda, men jeg kan ikke utelukke at det skjer ting i løpet av dagen i dag. Det er smittesituasjonen og de vurderingene vi får fra FHI og Helsedirektoratet som blir avgjørende for det. Det er tidlig på dagen enda, og ingen vet hva dagen vil bringe, sier helseministeren.

Testing og sporing under press

For to dager siden sa assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet at testpågangen i Oslo er så stor at TISK-strategien nærmer seg bristepunktet. Flere kommuner i Viken har også høyt trykk på testing og sporing.

- Er TISK på bristepunktet i Oslo og Viken?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer