IKKE FRISK: Lars Monsen sier at han er langt fra toppformen etter at en flere måneder lang antibiotikakur. I ettermiddag stilte han til start i det knallharde Femundsløpet. Foto: Hanne Nordskag/Femundsløpet
IKKE FRISK: Lars Monsen sier at han er langt fra toppformen etter at en flere måneder lang antibiotikakur. I ettermiddag stilte han til start i det knallharde Femundsløpet. Foto: Hanne Nordskag/FemundsløpetVis mer

- Etter seks-sju mil blir jeg veldig sliten

Etter flere måneder på penicillin stilte Lars Monsen i ettermiddag til start under Femundløpet. Hundene er i god form, men ham selv er det verre med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Friluftsikonet Lars Monsen stiller til start i det knallharde hundeløpet Femundsløpet. Syv måneder etter at han fikk påvist borelliose etter flåttbitt hos Norsk Borelliose Senter, er formen langt i fra på topp.

- Formen blir sakte men sikkert bedre, men det er langt igjen. Jeg er på langt nær så sterk og utholdende som jeg bør være. Jeg blir veldig fort sliten og etter seks-sju mil blir jeg veldig sliten, sier Monsen til NRK.
 
Femundløpet er, for klassen Monsen stiller i, 600 kilometer langt og går gjennom ugjestmildt og kaldt terreng. Det var rundt ti kuldegrader da hundespandene la ut i går ettermiddag. De er ventet å komme til mål i Røros mandag ettermiddag.
 
- Det gjenstår å se hvordan det kommer til å gå, men jeg starter i alle fall med å bruke en sitteslede, men det kan hende vi må tilpasse kjøreplanen litt etter hvert, sier Monsen til NRK.

Monsen og hans tolv hunder la ifølge femundløpets nettsider ut på den 60 mil lange ferden klokken 16.23 i ettermiddag.

Han sier det ikke er noe alternativ å bryte, selv om formen ikke er den beste.

Lars Monsen fortalte selv på talkshowet Lindmo i november i fjor, at han hadde fått borreliose etter flåttbitt, og at han siden hadde behandlet sykdommen igjennom en knallhard antibiotikakur.

NRK skriver at monsen har gått på penicilin i syv og en halv måned.

Flere, blant andre overlege og tidligere smittevernekspert ved Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, har uttrykt tvil om hvorvidt Monsen virkelig kan være rammet av borreliose.

«Hvis eneste grunnlaget for Lars Monsens diagnose er Augsburg-testene som ingen lands myndigheter godkjenner, har han trolig ikke borreliose», skrev Aavitsland på twitter i november.

KLAR TIL START: Lars Monsen ga seg i dag i kast med det 600 kilometer lange Femundsløpet. Foto: Hanne Nordskag/Femundløpet
KLAR TIL START: Lars Monsen ga seg i dag i kast med det 600 kilometer lange Femundsløpet. Foto: Hanne Nordskag/Femundløpet Vis mer