Etter selvmordet - leter etter bevis på hans «indre sirkel»

Lørdag ble Jeffrey Epstein funnet død på sin egen celle i New York. Nå vender etterforskerne på hver stein i jakten på hans medsammensvorne.

SE TV: Lørdag ble Jeffrey Epstein funnet død på sin egen celle i New York. Nå vender etterforskerne på hver stein i jakten på hans medsammensvorne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den overgrepstiltalte milliardæren Jeffrey Epstein (66) ble lørdag funnet død på sin egen celle i New York.

Han var tiltalt for menneskehandel og seksuell utnyttelse av mindreårige, og myndighetene har konkludert med at han tok sitt eget liv. Han nektet hele tiden for anklagene.

Politiets massive etterforskning av kapitalforvalteren, og hans angivelige nettverk, fortsetter riktignok, og mandag dukket det opp bilder av både FBI- og tollagenter på Epsteins private øy - Little Saint James.

«Indre sirkel»

66-åringen kjøpte den 400 mål store karibiske øya i 1998 for 70 millioner kroner, og det har ifølge Sky News lenge versert rykter om hva som skal ha foregått på den avsidesliggende eiendommen.

I tillegg til den private øya, eide Epstein en gigantisk «herregård» på Manhattan til en verdi av svimlende 700 millioner kroner. Han hadde også en ranch i New Mexico, samt leiligheter i Paris og Palm Beach i Florida.

ABC News skriver at FBI håper å finne bevis på hvem Epsteins såkalte «indre sirkel» besto av.

Guillermo Gonzales, talsperson for FBI, ville ikke kommentere Epstein-etterforskningen spesifikt, men kunne bekrefte overfor Sky at byrået har en pågående etterforskning på Jomfruøyene - øygruppa der Little Saint James ligger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer