Etter to år i romtemperatur er kaka like fin som ny

Men emballasjen er begynt å gå i oppløsning. - Skremmende, sier Camilla (47).

KJØPT TIL 18-ÅRSDAGEN: Brioche-kaka ble kjøpt inn til Mari Tøftums 18-årsdag i januar 2011. Nå, over to år seinere, er den tilsynelatende fremdeles godt spiselig. Foto: CAMILLA LANGBO-LIEN
KJØPT TIL 18-ÅRSDAGEN: Brioche-kaka ble kjøpt inn til Mari Tøftums 18-årsdag i januar 2011. Nå, over to år seinere, er den tilsynelatende fremdeles godt spiselig. Foto: CAMILLA LANGBO-LIEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Bortsett fra at eggekremen har fått en litt pussig farge, ser kaka like fin ut - når man trykker på den med fingeren, eser den ut igjen akkurat som den skal. Jeg er overbevist om at den fremdeles er spiselig, sier Camilla Langbo-Lien (47) til Dagbladet.

Brioche-kaka hun snakker om - og som først ble omtalt i lokalavisa Hadeland - ble kjøpt inn i januar 2011, og har nå stått i over to år på kjøkkenet hjemme på Jaren. I romtemperatur.

Den viser ingen tegn på forråtning; emballasjen, derimot, er begynt å gå i oppløsning. Det synes Camilla er skremmende.

- Man kan spørre seg hvor mye annen mat som er behandlet slik. Hva er det egentlig vi putter i oss? sier 47-åringen - som nå utelukkende baker kakene sine selv. Kjøpekaker er hun ferdig med.

Glemt Den tilsynelatende evigferske kaka ble kjøpt inn som backup til selvbaksten ved datteren Maris 18-årsdag. Den ble imidlertid liggende mellom mikrobølgeovnen og veggen, og glemt. Først to måneder seinere kom familien over den igjen - og den så helt fersk ut, til tross for at den i utgangspunktet bare skal holde i sju dager i romtemperatur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer