Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter tre år med lokking og mye venting fikk Ole-Petter (29) endelig monsterkarpen på kroken

- Det er en form for galskap.

MONSTERFISK: Ole-Petter Henriksen med det som kan være norges største karpe. Foto: privat
MONSTERFISK: Ole-Petter Henriksen med det som kan være norges største karpe. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole-Petter Henriksen (29) satte seg et mål for tre år siden, og nå har han endelig oppnådd det, skriver fiskernettstedet Hooked.no.

Besettelsen I tre år har Henriksen visst at det var en enorm karpe som svømte rundt i et vann ett sted på Østlandet. Nøyaktig hvor vil han ikke avsløre.

- Jeg har sett den flere ganger i løpet av disse åra, så det ble en besettelse «nei, søren, jeg skal ha den største», tenkte jeg, selv om de jeg hadde fanget også var store, sier Henriksen til Dagbladet.

Han har forsøkt mange forskjellige taktikker for å lokke den i fella, men sier at det til syvende og sist handler om venting.

- Flere ganger i uka var jeg der og heiv ut en håndfull med mat på to-tre steder, så var det bare å krysse fingra, sier han.

Alene på tur Henriksen er ikke en vanlig sportsfisker. Selv om han til vanlig jobber hos et ingeniør-firma på Lysaker utenfor Oslo, så er han stort sett ut og fisker hver helg, og av og til også på ukedagene.

En helg i slutten av mai var han alene på fisketur ved akkurat dette vannet i Østfold. Det var stille, fint og varmt, etter at det hadde regnet en del dagen før. Etter at han hadde krøpet ned i soveposen den siste natta fikk han napp.

- Jeg var nesten møkk lei hele vannet, men da det nappet visste jeg at det kunne være den store, jeg måtte ikke miste den, sier Henriksen.

Han hoppet ut av soveposen, og heiv seg ut i en gummibåt, for å få opp karpen på tryggest mulig måte. Henriksen setter nemlig ut fangsten etter han har målt og veid den.

- Den sloss godt, det tok nesten tre kvarter å få den opp, sier Henriksen.

Jubelbrøl Han feiret med et jubelbrøl i skogen. Han hadde endelig oppnådd målet han hadde satt seg for tre år siden. Ifølge Henriksen veide karpen hele 15,22 kilo.

- Nå må jeg finne nye mål, det går jo rykter om at det finnes større fisk andre steder. Bare vent, om tre års tid har jeg tatt en ny, sier Henriksen og ler.

Han forteller at han har et forklaringsproblem når venner og kollegaer spør hva han driver med.

- Det er jo galskap, og det er veldig vanskelig å forklare noen som ikke driver med det selv, sier han.

- Kjempefisk! Sportsfiskekonsulent i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Steinar Paulsen, forteller at den offisielle norske rekorden er på rundt ti kilo.

- Dette er en kjempefisk, den er jo fem kilo over den offisielle norgesrekorden, sier Paulsen.

Han forklarer at mange kvier seg for å melde inn sin fangst, så han ser ikke bort ifra at nettopp denne karpen har blitt fanget før.

- Gutta som fisker slik som Henriksen melder som regel ikke inn sine rekorder, fordi at de da må oppgi nøyaktig hvor de tok den, og det fører ofte til at det blir mye mennesker på ett sted, forklarer Paulsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!