Etter tre år med lokking og mye venting fikk Ole-Petter (29) endelig monsterkarpen på kroken

- Det er en form for galskap.

MONSTERFISK: Ole-Petter Henriksen med det som kan være norges største karpe. Foto: privat
MONSTERFISK: Ole-Petter Henriksen med det som kan være norges største karpe. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ole-Petter Henriksen (29) satte seg et mål for tre år siden, og nå har han endelig oppnådd det, skriver fiskernettstedet Hooked.no. Besettelsen I tre år har Henriksen visst at det var en enorm karpe som svømte rundt i et vann ett sted på Østlandet. Nøyaktig hvor vil han ikke avsløre.

- Jeg har sett den flere ganger i løpet av disse åra, så det ble en besettelse «nei, søren, jeg skal ha den største», tenkte jeg, selv om de jeg hadde fanget også var store, sier Henriksen til Dagbladet.

Han har forsøkt mange forskjellige taktikker for å lokke den i fella, men sier at det til syvende og sist handler om venting.

- Flere ganger i uka var jeg der og heiv ut en håndfull med mat på to-tre steder, så var det bare å krysse fingra, sier han.

Alene på tur Henriksen er ikke en vanlig sportsfisker. Selv om han til vanlig jobber hos et ingeniør-firma på Lysaker utenfor Oslo, så er han stort sett ut og fisker hver helg, og av og til også på ukedagene.

En helg i slutten av mai var han alene på fisketur ved akkurat dette vannet i Østfold. Det var stille, fint og varmt, etter at det hadde regnet en del dagen før. Etter at han hadde krøpet ned i soveposen den siste natta fikk han napp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer