INGEN FLERE TÅRER: Situasjonen for de rundt 18 000 palestinske flyktningene i Yarmouk i Syria blir verre fra uke til uke. Innbyggerne har ikke mat å spise, og overlever på gress og annet de finner på bakken. Unwra klarer ikke å gi dem hjelpeforsyninger på grunn av voldsomme kamper. Foto: Rami al-Sayed, unrwa.org
INGEN FLERE TÅRER: Situasjonen for de rundt 18 000 palestinske flyktningene i Yarmouk i Syria blir verre fra uke til uke. Innbyggerne har ikke mat å spise, og overlever på gress og annet de finner på bakken. Unwra klarer ikke å gi dem hjelpeforsyninger på grunn av voldsomme kamper. Foto: Rami al-Sayed, unrwa.orgVis mer

- Etter tre år med Syria-konflikten, mister ordene sin mening

18 000 sultende innbyggere i Yarmouk i Syria har ikke tilgang til mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede for en måned siden, i midten av februar, gikk en rekke hjelpeorganisasjoner sammen for å få fokus på «helvetet» de 18 000 innbyggerne i flyktningleiren Yarmouk i Syria lever under.

«Menneskehetens inhumanitet har et nytt ord - Yarmouk. Leiren, like i utkanten av Damaskus, var en gang et energisk og levende hjerte i det palestinske flyktningsamfunnet i Syria. 160 000 palestinere levede i harmoni med syrere av alle typer. I løpet av de siste månedene har Yarmouk blitt synonymt med underernærte spebarn, kvinner som dør mens de føder på grunn av mangel på medisinsk hjelp og et beleiret samfunn som har blitt redusert til å måtte spise dyremat», skrev Chris Gunness, UNWRA-talsmann.

Ord maktesløse Nå er situasjonen blitt enda verre. I mer enn to uker har UNWRA stått maktesløse utenfor leiren - igjen. Kampene mellom Assad-regimet og opprørsstyrker hindrer hjelpearbeidet.

- 18 000 mennesker blir mer og mer sultne for hver time som går. For en talsmann er det sjelden at ord ikke når fram. Men etter tre år med Syria-konflikten, mister ordene sin mening. De bryter sammen under vekten av denne forferdelige tragedien. Ordenes betydning går i oppløsning, sier Chris Gunness, tidligere prisbelønt BBC-journalist.

Utstilling til verden Unwra og en rekke andre hjelpeorganisasjoner går nå sammen - igjen - for å få fokus på den grusomme situasjonen i Yarmouk.

Ti millioner mennesker trenger hjelp. Inkludert fem millioner barn. Massesult i Syria: La oss hjelpe. Jeg står ved Syria, heter kampanjen: #LetUsThrough to help. I stand #WithSyria.

VENTER PÅ MAT:  Situasjonen i Yarmouk har vært forferdelig det siste halve året. Bildet viser hvor mange mennesker som stod i kø da UNWRA klarte å komme inn med hjelpesendinger i januar i år. De to siste ukene har ikke organisasjonen klart å komme inn med livsnødvendige hjelpesendinger. Innbyggerne lever på gress og annet de finner på bakken. Foto: UNRWA
VENTER PÅ MAT: Situasjonen i Yarmouk har vært forferdelig det siste halve året. Bildet viser hvor mange mennesker som stod i kø da UNWRA klarte å komme inn med hjelpesendinger i januar i år. De to siste ukene har ikke organisasjonen klart å komme inn med livsnødvendige hjelpesendinger. Innbyggerne lever på gress og annet de finner på bakken. Foto: UNRWA Vis mer

- For å markere dette, vil jeg fra og med i dag publisere en online-utstilling med 17 fotografier tatt av Rami al-Sayed, en 30-årig innbygger i Yarmouk. Utstillingen heter «Et rop fra hjertet: Barna fra Yarmouk», skriver Chris Gunness.

Les også:
• På innsiden av helvetet i Yarmouk
Innbyggerne i Yarmouk er uten mat - igjen
• Her venter desperate innbyggere på mat fra FN